[Žinios trumpai] Įspūdingas pasiekimas! Ukraina sukūrė tikrą monstrą su moderniausiomis technologijomis - skelbiama apie bepilotį šarvuotį „KrAZ Spartan“  (4)

Šarvuotas automobilis „KrAZ Spartan“ gavo jutiklių rinkinį, kamerą ir nuotolio matuoklį. Jis gali atskirti žmogų 18 metrų atstumu, o jo autopilotas geba mokytis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažai kas žino, kad Ukrainos „KrAZ“ kuria nepilotuojamas transporto priemones. Projektas „Nepilotuojamas automobilis „KrAZ“ pradėtas kurti dar 2016 metais kartu su Zaporižės įmone „Infocom Ltd“. Ji jau turi patirties - kūrė nepilotuojamą „ZAZ Lanos“ prototipą.

Kaip pagrindas buvo paimtas šarvuotas automobilis „KrAZ Spartan“. Jis gavo jutiklių rinkinį, nuotolio ieškiklį ir kameras su 360 laipsnių vaizdu. Prototipas gali atpažinti žmogų iki 18 metrų atstumu. Be to, nepilotuojama transporto priemonė gali atpažinti įvairias kliūtis – tiek stovinčias, tiek judančias.

Autonominį „KrAZ Spartan“ galima valdyti nuotoliniu būdu naudojant planšetinį kompiuterį per „WiFi“ ar „Wimax“ skaitmeninius radijo kanalus iki 50 km atstumu. „Teach-inDrive“ technologija leidžia autopilotui išmokti ir prisiminti nuvažiuotus maršrutus. Visureigis buvo sėkmingai išbandytas.

 

Nepilotuojamas šarvuotas automobilis turi pranašumų mūšio lauke. Jis gali gabenti krovinius arba naikinti priešo techniką ir karius nesukeldamas pavojaus įgulai.

(74)
(2)
(72)

Komentarai (4)