[Žinios trumpai] Putinui pasišiauš plaukai: Suomija skelbia galingą žinią, ką padarys, jei bus priimta į NATO  ()

Jei protokolas dėl Suomijos stojimo į NATO bus ratifikuotas, šalis leis Aljansui pasienyje su Rusija dislokuoti branduolinius ginklus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-31 [Žinios trumpai] Putinui pasišiauš plaukai: Suomija skelbia galingą žinią, ką padarys, jei bus priimta į NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida praneša, kad šis klausimas buvo aptartas dar liepos mėnesį. Tuomet Suomijos gynybos ministras ir užsienio reikalų ministras pažadėjo, kad jokių „apribojimų ar nacionalinių įspėjimų“ nebus. Be to, nėra jokių apribojimų dėl NATO bazių Suomijoje buvimo vietos.

Žiniasklaida taip pat praneša, kad 2022 metų rugsėjo pabaigoje Rusija nuo sienų su Baltijos šalimis ir Suomija patraukė iki 80 % karių - jie greičiausiai išsiųsti į Ukrainą. Iš viso buvo perdislokuota 30 000 Rusijos karių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai Ukrainoje visiškai sumušė „elitinį“ Rusijos 11-ąjį armijos korpusą, kuris turėjo ginti Kaliningradą. Prieš prasidedant plataus masto karui Ukrainoje, NATO atidžiai stebėjo, kaip Rusija čia didina savo pajėgas ir didina grėsmę Baltijos šalims.

 

Suomija mato, kokią politiką savo kaimynių atžvilgiu vykdo Rusija ir turi į tai reaguoti. Šiuo atveju ta reakcija bus visiškas įsitraukimas į NATO, įskaitant ir bazes šalyje.

(252)
(4)
(248)

Komentarai ()