[Žinios trumpai] Grėsmingas ženklas iš Irano – virš mečetės buvo iškelta raudona vėliava: tai gali būti karo paskelbimas (Video)  (1)

Irano žiniasklaida pranešė, kad vėliava buvo iškelta virš mečetės kupolo kaip kraujo troškimo simbolis teroristinio išpuolio Širaze kankiniams. Tačiau ta pati vėliava buvo iškelta 2020 m., likus kelioms dienoms iki Irano smūgio dviem JAV objektams Irake.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano vyriausybė iškėlė raudoną keršto vėliavą virš Džamkarano mečetės šventajame šiitų mieste Kume – tai prilygsta karo paskelbimui. Ta pati vėliava buvo iškelta virš mečetės Širazo mieste pietų Irane. Tai pranešė amerikiečių analitinė grupė „Open Source Intelligence Monitor“.

Kas paskatino iškelti raudonąją vėliavą virš šventyklos Širazo mieste, lieka neaišku, tačiau ta pati vėliava buvo iškelta likus kelioms dienoms iki Irano raketų atakos prieš JAV karinę bazę Ain al Asade Irake.

Raudonos vėliavos iškėlimas reiškia kraujo kerštą. Remiantis kai kuriais žiniasklaidos pranešimais, vėliava buvo iškelta žuvusiems per spalio 26 d. ataką šiitų šventykloje Širazo mauzoliejuje.

Paskutinį kartą tokia vėliava Irane buvo iškelta po karo vado generolo Kasemo Suleimani, kuris daugeliui šalies gyventojų buvo nacionalinis didvyris, žūties. 2020 m. jis žuvo per JAV oro pajėgų smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste (Irake), po kurio Irano lyderis Ali Khamenei pagrasino JAV žiauriu kerštu, pavadindamas generolą „tarptautiniu pasipriešinimo veidu“.

 

 

Po kelių dienų Iranas užpuolė du JAV objektus Irake, įskaitant karinę bazę Erbilyje, tačiau JAV armijai pavyko išvengti didelės žalos.

 

Pasak orientalistės Karine Gevorgyan, simboliškai iškeldamas atsakomųjų veiksmų vėliavą, Iranas gali užsiminti apie Saudo Arabijos išpuolį, apie kurį šiandien, lapkričio 2 d., pranešė daugelis Vakarų žiniasklaidos.

„Tai, kad Iranas atkeršys už šį teroristinį išpuolį, yra viena istorija, o tai, kad jis smogs Saudo Arabijai ir pradės karą Persijos įlankoje – kita“, – mano politologė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(22)
(-16)

Komentarai (1)