Kinija pademonstravo „analogų neturinčios“ hipergarsinės raketos „Kinžal“ kopiją – štai kuo ji geresnė už rusišką (Foto, Video)  ()

Skirtingai nei rusiškas „originalas“, kiniška „kopija“ turi bent vieną matomą pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešoje erdvėje pasirodė nuotraukos, rodančios, kad Kinija sukūrė aerobalistinę arba hipergarsinę raketą, kuri vizualiai yra panaši į Rusijos hipergarsinę raketą Kh-47 „Kinžal“ arba balistinę raketą 9M723, skirtą priešraketinės gynybos sistemai „Iskander“. Raketos nešėjas yra sunkusis bombonešis H-6K, licencijuota sovietinio Tu-16K kopija.

Raketos indeksas yra 2PZD-21, o pirmasis oficialus jos pristatymas turėtų įvykti kitą savaitę, per tarptautinį oro šou Zhuhai mieste.

 

Kinijos raketos 2PZD-21 charakteristikos kol kas neatskleidžiamos. Dabar net nežinoma, ar šis produktas iš viso bus paleidžiamas iš H-6K bombonešio, ar iš kito vežėjo.

Bet kadangi kinai pasirinko savo Tu-16 kopiją kaip 2PZD-21 pristatymo priemonę, jau galime manyti, kad yra vienas reikšmingas Kinijos gaminio pranašumas prieš rusišką „originalą“. Būtent, kad Kinijos aerobalistinei (arba hipergarsinei) raketai nereikia MiG-31K, kuris turi skristi iki 3000 km/h greičiu. Maksimalus H-6K skrydžio greitis yra tik 1050 km/val.

 

2020 m. buvo pranešimų, kad Kinija bandė pritaikyti savo antžeminę hipergarsinę raketą DF-17, kad ji būtų paleista iš H-6N. Viešumoje buvo net vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Kinijos bombonešio skrydis su tokia „sparnuota“ raketa. Tačiau kaip baigėsi šis „hipersoninis“ eksperimentas, vis dar nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(17)
(-9)

Komentarai ()