Lenkija rimtai ruošiasi karui su Rusija – milžiniškomis tankų pratybomis išbando vienos sąjungininkės ištikimybę? (Foto)  ()

Penktadienį, 2022 m. lapkričio 4 d., prasidėjo kariniai mokymai „Puma-2022“. Šiuose kariniuose manevruose dalyvauja Višegrado ketverto šalių – Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos – kariai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pratybų „šerdis“ – Lenkijos 18-oji mechanizuota divizija, kuri buvo suformuota specialiai Rusijos Federacijai atgrasyti. Pratybų dalyviai parengs „scenarijus, suformuotus atsižvelgiant į Rusijos ir Ukrainos karo patirtį“, apie tai rašo Lenkijos agentūra PAP.

Pratybomis Lenkija taip pat „patikrins“, ar Vengrija „durtų peilį į nugarą“, jei Kremlius pradėtų karą prieš Varšuvą.

Dalyvaujančios šalys karinėse pratybose „Puma-2022“ įtraukė 3000 karių ir 300 įrangos vienetų. Be Višegrado ketverto, pratybose dalyvauja ir JAV bei Didžioji Britanija, jų kariai šiuo metu dengia rytinę Lenkijos sieną.

 

Tokia daugianacionalinė karių grupė visų pirma treniruosis kartu forsuoti Sano upę, vykdyti aktyvią gynybą, pašalinti galimos priešo cheminės atakos pasekmes.

Dalyvaujantys kariai taip pat išmoks tinkamai prašyti artilerijos paramos kovinėmis sąlygomis ir realiai vykdyti „integruotą ugnį“. Pratybų kulminacija visų turėtų būti bendri lenkų tankistų šaudymai „Leopard 2“, bendradarbiaujant su čekų tankais T-72M4CZ ir britų kolegomis „Challenger 2“.

 

Lenkija vykdo „Puma-2022“ manevrus, dalyvaujant Višegrado ketvertui, ir lygiagrečiai vykdo daugybę kitų pratybų sąlyginiais pavadinimais - „Sistem-22“, „San-22“ ir „Gepard-22“, kurių turinys dar nebuvo atskleistas.

Atsižvelgiant į visa tai, kas paminėta, galima daryti tokią išvadą: „Puma-2022“ manevrai yra vienas iš Lenkijos bandymų patobulinti savo gynybos pajėgas organizavimo prasme, kad ji galėtų sėkmingai kariauti prieš Rusijos Federaciją.

Vengrijos karių pasirodymą prie tokių „antirusiškų“ manevrų galima interpretuoti taip: Lenkija nori patikrinti, ar Vengrija „durs į nugarą“, jei Kremlius pradės plataus masto karą prieš Lenkiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()