Ukraina gavo įdomią mašiną – „Armtrac 400“, valdomą net per 800 metrų: atlieka gyvybes gelbėjančią užduotį (Video)  ()

Neįprasta baltai nudažyta mašina Ukrainoje atlieka specifinę ir gyvybes gelbėjančią funkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deokupuotose teritorijose aktyviai naudojama išminavimo įranga rusų paliktiems sprogmenims šalinti.

Neseniai Ukrainos Valstybinė ekstremalių situacijų tarnyba (SESU) gavo išminavimo mašiną „Armtrac 400“ ir dabar ja šalina minas ir kitus sprogmenis, kuriuos paliko besitraukiantys rusai šiaurės rytų Ukrainoje.

Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fedorovas dalijasi keliais faktais apie šią įrangą.

Šis „Armtrac 400“, kurį jau naudoja Ukrainos gelbėtojai, taip pat buvo finansuojamas per „United24“ iniciatyvą.

„Dabar ji dirba Charkivo srityje ir kasdien išvalo šimtus nesprogusių rusų paliktų šovinių ir sprogmenų. Be to, svarbiausia, kad gelbėtojai būtų saugūs. Išminavimas vykdomas nuotoliniu būdu, iki 800 metrų ar šarvuotoje kabinoje“, – socialiniame tinkle rašė ministras Fedorovas.

„United24“ duomenimis, transporto priemonės vidų saugančios plieninės šarvo plokštės yra 10 mm storio, o langai – 40 mm šarvuoto stiklo.

„Deja, mūsų išminuotojai susižeidžia ir kartais žūsta, todėl šios transporto priemonės mums labai reikia, nes ji gali atlikti užduotis, labai pavojingas žmogui“, – sako žymus Išminavimo kokybės kontrolės skyriaus ekspertas Arsenijus Diadčenko.

 

„Armtrac 400“ yra šiek tiek panašus į slovakišką „Bozena 5“. Besisukanęios šukos (Mine Comb) priešais transporto priemonę nupjauna žolę ir 50 cm įsikasa į žemę. Valdymo pultas gana paprastas: dvi vairasvirtės – transporto priemonei ir grandininiam rotoriui. Idėja ta, kad judėdamas rotorius susmulkina miną ją nukenksmindamas.

 

„Dizaineriai, o mes taip pat vaizdo įrašų dėka įsitikinome, kad šis rotorius yra labai patikimas ir atlaiko TM-62 (prieštankinės minos) detonaciją“, – sakė Arsenijus Diadčenka.

Anot jo, ar tai būtų prieštankinė sprogstamoji ar priešpėstinė mina, ar nesprogusi amunicija, sraigto „dantys“ ištveria viską.

„Armtrac 400“ gamina JK įsikūrusi bendrovė „Armtrac“. Gamintojas teigia, kad 400-asis modelis – didžiausia ir galingiausia transporto priemonė šeimoje (sveria 23 tonos) gali įveikti 2400 kvadratinių metrų per valandą, priklausomai nuo reljefo ir operatoriaus patirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()