[Žinios trumpai] Šveicarija užblokavo šaudmenų tiekimą Ukrainai: Vokietija pašiurpusi - jeigu mus puls, tikriausiai irgi neduos  ()

Vokietijos parlamentas paragino peržiūrėti šaudmenų tiekimo grandines dėl Šveicarijos pozicijos, kuri atsisako perduoti Ukrainai šaudmenis priešlėktuviniai sistemai „Gepard", motyvuodama savo, kaip neutralios šalies statusu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundestago gynybos komiteto vadovė Marie-Agnes Strack-Zimmerman paragino padaryti išvadas dėl Šveicarijos draudimo tiekti Ukrainai priešlėktuvinius šaudmenis.

Apie tai rašo vokiečių leidinys „Zelt” su nuoroda į „Liga.net”.

„Vokietija nebegali – kaip Šveicarijos amunicijos „Gepard" atveju – tapti priklausoma", – sakė M. Strack-Zimmermann.

Ji pabrėžė, kad Šveicarijos atsisakymas perduoti amuniciją, reikalingą krizių zonose, gali kelti grėsmę Vokietijos nacionaliniam saugumui.

„Kas iš tikrųjų atsitiktų, jei Vokietija ar viena iš NATO šalių būtų užpulta, o Šveicarijoje pagaminta amunicija nebūtų pristatyta dėl šio jos „neutralumo"? - paklausė M. Strack-Zimmerman.

M. Strack-Zimmermann pažymėjo, jog Bundesveras taip pat iš Šveicarijos gauna amunicijos priešlėktuvinių ginklų sistemai „Mantis”, amunicijos pėstininkų kovos mašinai „Puma” ir koviniams lėktuvams „Tornado” bei „Eurofighter” apginkluoti.

„Saugumo politikos požiūriu nuo vasario 24 d. pasaulis pasikeitė, Vokietija, užsakydama šaudmenis, turėtų nedelsdama patikrinti atitinkamus pristatymo maršrutus ir, esant reikalui, juos pakeisti ar pakoreguoti", – sakė ji.

 

Bundesvero Ukrainai perduotuose priešlėktuviniuose įrenginiuose „Gepard" yra šveicarų ginklų gamintojo „Oerlikon" sudvejintas 35 mm pabūklas. Ginklų ir šaudmenų gamintojas dabar priklauso „Rheinmetall” (Vokietijos automobilių ir ginkluotės gamintojas).

Birželio pradžioje Šveicarija pirmą kartą atmetė Vokietijos federalinės vyriausybės eksporto prašymą tiekti apie 12 400 „Gepard” šaudmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(20)
(-2)

Komentarai ()