Zelenskis skelbia pavojų: Rusija ruošiasi didžiuliam smūgiui Ukrainai – taikiniai jau aiškūs  ()

Rusai renka pajėgas naujam didžiuliam Ukrainos miestų puolimui. Tarp okupantų taikinių – energetikos objektai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip lapkričio 6 d. savo vakaro kalboje sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis, Rusija šiam tikslui iš Irano užsakė balistines raketas.

V. Zelenskis paaiškino, kad tai, visų pirma, tikėtini smūgiai šalies energetikos infrastruktūrai.

„Teroristinė valstybė telkia pajėgas ir priemones, kad galėtų pakartoti masines atakas prieš mūsų infrastruktūrą. Pirmiausia energetikos. Tam tikslui Rusijai reikėjo Irano raketų. Ruošiamės reaguoti“, – sakė jis.

Šalies vadovas pažymėjo, kad vakar su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen diskutavo apie Irano atsakomybę, dėl jo dalyvavimo Kremliaus ginkluotoje agresijoje.

„Irano režimas turi būti nubaustas. Ir mes kelsime šį klausimą ne tik savo tradicinių partnerių lygmenyje. Visas pasaulis žinos, jog Irano režimas padeda Rusijai tęsti šį karą... Visi, kurie padeda Rusijai kariauti šį karą turės atsakyti kartu su ja ir už šio karo pasekmes“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Iranas sutiko perduoti balistines raketas Rusijai.

Apie susitarimą tarp dviejų režimų sužinojo agentūra „Reuters“. Pasak diplomatų, rusai prašė daugiau bepiločių orlaivių ir Irano balistinių raketų, kurių tikslumas didesnis, įskaitant „Fateh” ir „Zolfaghar” raketų šeimas. Šios trumpojo nuotolio balistinės raketos gali pataikyti į taikinius, esančius atitinkamai iki 300 ar 700 km atstumu.

 

Teheranas atsakė sutinkantis. Reaguodama į ginklų tiekimą, kaip pranešė CNN, Rusija sutiko parduoti Irano režimui branduolines medžiagas gaminti atominiam kurui.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pirmininko Jurijaus Ignato, Rusija planuoja dislokuoti raketas Ukrainos šiaurėje. Jis pripažino, jog Ukraina menkai apsigina nuo šių raketų. Lapkričio 4-ąją Ukrainos žvalgyba neturėjo duomenų, ar raketos pasiekė Rusiją.

Nuo 2022 metų liepos Teheranas tiekia Rusijai atakos dronus-kamikadzes, kuriais okupantai atakuoja svarbiausią Ukrainos infrastruktūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(26)
(-23)

Komentarai ()