[Žinios trumpai] Gali būti, kad Kinija labai rimtai prispaudė Putiną: skelbiamas didžiulis pokytis  (2)

Rusijos Federacijos vykdomas branduolinis šantažas negalės priversti Kyjivo sėsti prie derybų stalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „branduolinio šantažo" planas žlugo: ISW (Karo studijų institutas) analitikai įvardijo priežastis, kurių reikalaujama iš Kyjivo pradėti derybas.

ISW ekspertai išsakė pagrindines tezes apie karą Ukrainoje. Jie abejoja, ar Kremlius vis dar turės ryžto panaudoti branduolinį ginklą. Priešingai, Maskva pastaruoju metu kardinaliai pakeitė savo retoriką dėl galimybės surengti Ukrainai branduolinį smūgį.

Kremlius suvokė, jog visi jo grasinimai nepaveikė Ukrainos visuomenės ir politinės valios. Ukrainiečiai Putinui aiškiai leido suprasti, kad grasinant branduoliniu ginklu niekas nepasirašys jokių susitarimų ir nesės prie derybų stalo.

Šaltinis praneša, kad JAV patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Jake'ui Sullivanui tariamai pavyko pasikalbėti su Jurijumi Ušakovu ir Nikolajumi Patruševu, kad sumažintų branduolinio ginklo panaudojimo riziką.

Spalio 26 dieną Rusijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Andrejus Kelinas prisipažino, kad per S. Šoigu ir Prancūzijos bei Didžiosios Britanijos gynybos ministerijų vadovų pokalbį telefonu jis leido suprasti, kad Maskva nusiteikusi prieš branduolinio ginklo panaudojimą.

 

Gali būti, jog Kinija kažkaip sugebėjo paveikti V. Putiną. Lapkričio 4 d. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pareiškė, kad visa pasaulio bendruomenė turėtų atsispirti galimybei panaudoti branduolinį ginklą. Gali būti, kad apie branduolinius ginklus KLR ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos vadovai kalbėjo ir spalio 26 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(5)
(35)

Komentarai (2)