[Žinios trumpai, Lietuvoje] O čia tai bent! Lietuva kaip reikiant ginkluojasi – perka 8 HIMARS už 495 mln. USD  ()

Lietuvos Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas praneša, kad Lietuva perka 8 HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų Valstybės departamentas leido už numanomą 495 mln. dolerių (apie 493 mln. eurų) sumą Lietuvai įsigyti aštuonias raketinės artilerijos HIMARS sistemas su raketomis, ketvirtadienį pranešė amerikiečių Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje praneša ir Lietuvos Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„JAV Valstybės departamentas pritarė JAV MLRS M142 HIMARS raketų sistemų ir su jais susijusios įrangos su amunicija pardavimui Lietuvai už 495 mln. USD.

„Siūlomas pardavimas atitiks JAV užsienio politikos ir nacionalinio saugumo tikslus, nes padės sustiprinti NATO sąjungininkės, kuri yra svarbi politinio stabilumo ir ekonominės pažangos Rytų Europoje jėga, gynybinius pajėgumus“, – sakoma pareiškime.

Tai visiškai naujas ir galingas pajėgumas, kurio Lietuva niekada neturėjo. Lietuvos kariuomenėje šio pajėgumo atsiradimas vers kelti ir žvalgybos, ir elektroninės kovos, ir kitus pajėgumus į dar aukštesnį lygį. Bus pristatytos kelių tipų raketos, įskaitant operatyvines-taktines ATACMS, kurios pasiekia taikinius iki 300 kilometrų atstumu.

JAV administracija apie savo sprendimą oficialiai pranešė Kongresui. Dabar įstatymų leidėjas turi 30 dienų apsvarstyti galimą sandorį su Lietuva.

 

Mums tai reikšmingas žingsnis, link kurio ėjome visus metus“, – rašo A. Anušauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(6)
(36)

Komentarai ()