[Žinios trumpai] JK: Iranas iš Ukrainos gali pavogti kai kuriuos NATO ginklus – ar reikia sunerimti?  ()

Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace'as pripažino, kad yra rizika, kad Ukrainai tiekiama vakarietiška ginkluotė pasieks Iraną, tačiau tokiuose ginkluose nėra pažangių technologijų, todėl šis faktas didelio nerimo nekelia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Wallace'as tai sakė penktadienį duodamas interviu „Sky News“. Jis sakė, kad jo biuras tiria pranešimus, kad Maskva Iranui pristatė britų ir amerikiečių prieštankinių ir priešlėktuvinių raketų bei 140 milijonų eurų mainais į dešimtis bepiločių orlaivių.

„Žinoma, mes nenorime, kad tokie dalykai nutiktų. Tačiau iš tikrųjų tai yra rizika, kurią prisiėmėme, kai nusprendėme, kad svarbu padėti Ukrainai", – pabrėžė Wallace'as.

Jis pažymėjo, kad šis reiškinys turi ir priešingą efektą: Jungtinė Karalystė ir jos NATO sąjungininkės galėjo pasimokyti iš ukrainiečių užgrobtų rusiškų ginklų „Rusija prarado didelę dalį savo A klasės pajėgumų – jų užgrobė šimtus, net tūkstančius. Tai nuostabi galimybė NATO šalims suprasti Rusijos technikoje naudojamas technologijas, tai suteiks mums labai svarbų strateginį pranašumą ateityje“, – aiškino ministras.

 

Wallace'as paaiškino, kad prieštankinės raketos NLAW, kurias Jungtinė Karalystė perdavė Ukrainai ir kurios gali atsidurti Irano rankose, yra itin veiksmingi ginklai, tačiau jos nėra aprūpintos naujos kartos technologijomis.

(20)
(1)
(19)

Komentarai ()