Kinija parodė itin slaptą, super galingą ginklą – gali smogti bet kuriam JAV lėktuvnešiui, pasekmės būtų baisios (Foto, Video)  ()

Kinija pagaliau pristatė savo YJ-21 arba „Eagle Strike 21“ – hipergarsinę priešlaivinę raketą, kurią ilgą laiką gaubė paslaptis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

YJ-21 laikomas vienu mirtingiausių Kinijos ginklų, iki šiol slėptu nuo visuomenės. Balandžio mėnesį Liaudies išlaisvinimo armijos karinis jūrų laivynas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip 055 tipo kreiseris paleidžia anksčiau nematytą raketą, kuri, kaip manoma, buvo YJ-21.

Šiais metais kas dvejus metus vykstančioje Zhuhai oro parodoje demonstruojama YJ-21E raketa savo forma ir matmenimis panaši į tą, kuri balandžio mėnesį buvo paleista iš 055 tipo kreiserio.

Nors YJ-21 veikimo specifikacijos lieka nežinomos, manoma, kad jos nuotolis yra nuo 1000 iki 1500 kilometrų. Pasak „South China Morning Post“, raketos maksimalus greitis yra 10 machų – dešimt kartų didesnis už garso greitį.

Manoma, kad YJ-21 buvo sukurta iš Kinijos mažojo nuotolio hipergarsinės priešlaivinės balistinės raketos CM-401, pristatytos 2018 m. Zhuhai oro parodoje. Tai trumpojo nuotolio balistinė raketa, panaši į Rusijos „Iskander“.

 

Raketos gamintojas „China Aerospace Science and Industry Corporation Limited“ (CASIC) pareiškė, kad ateityje raketa gali būti montuojama karo laivuose.

Svarbiausia, kad YJ-21 yra Kinijos raketų, skirtų priešo lėktuvnešiams naikinti, arsenalo dalis. Tai itin greita raketa su nenuspėjama skrydžio trajektorija, galinti prasiskverbti pro lėktuvnešio korpusą ir greitai jį sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(40)
(-33)

Komentarai ()