[Žinios trumpai] Indonezija pašiurpusi, kas bus per G20: tai bus sunkiausias viršūnių susitikimas, gali kilti dideli skandalai  ()

Indonezijos politikai, įskaitant prezidentą Joko Widodo, ragina Vakarų lyderius G20 viršūnių susitikimo labui sušvelninti Rusijos atžvilgiu savo retoriką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-15 [Žinios trumpai] Indonezija pašiurpusi, kas bus per G20: tai bus sunkiausias viršūnių susitikimas, gali kilti dideli skandalai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indonezija nori, kad Rusijos Federacija sutiktų po susitikimo su komunikatu, praneša „Politico”.

„JAV, Europos, Australijos ir Japonijos pareigūnai daro spaudimą savo kolegoms Indonezijoje, ypač prezidentui Joko Widodo, parodyti lankstumą ir apsvarstyti galimybę naudoti ne tokią griežtą retoriką, kad Maskva po susitikimo sutiktų su komunikatu", – pažymėjo leidinys.

Informuotų šaltinių teigimu, pareiškimą po susitikimo J. Widodo vertins kaip „asmeninę sėkmę", nes save laiko sunkiausio G20 viršūnių susitikimo pirmininku. J. Widodo taip pat nori išvengti Rusijos išstūmimo ir grupės pavertimo G19, kaip atsitiko su G8 šalimis po to, kai Rusija 2014 metais aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Paskutiniame G7 pareiškime šį mėnesį Maskva buvo kritikuojama dėl „agresyvaus karo prieš Ukrainą" ir šalys paragino Rusijos Federaciją iš jos išvesti savo karius.

 

„Akivaizdu, jog negalime būti tokie griežti kaip G7, kai jums reikia rusų, kinų ir Saudo Arabijos pritarimo. Kyla klausimas, kiek mums reikia sušvelninti teiginius”, - sakė neįvardytas Vakarų diplomatas.

Tuo pat metu Saudo Arabija, Indija, Brazilija ir Kinija nenori smerkti Rusijos.

„Pekinas teigs, jog neįmanoma raštu priimti jokios tiesioginės Rusijos kritikos", – pabrėžiama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(22)
(-21)

Komentarai ()