[Žinios trumpai] Galingas Čekijos smūgis Kremliui: padarė tai, ko nedrįsta net JAV  (4)

„Jų rankose – tūkstančių civilių kraujas. Kremliaus veiksmai primena tamsiausias stalinizmo dienas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos deputatų rūmai dabartinį Rusijos režimą pripažino teroristiniu. Tai buvo padaryta pagal Europos Tarybos rezoliuciją.

Kaip rašo „Novinky.cz“, dokumentą, kuriuo Rusijos režimas pripažįstamas teroristiniu, pateikė STAN partijos parlamentarė Barbora Urbanova. Ji pareiškė: „Rusijos Federacija visiškai negerbia pagrindinių žmonių teisių, atakuoja pagrindinius infrastruktūros ir civilinius objektus, bando įbauginti Ukrainos piliečius ir pakirsti valstybės suverenitetą. Tai yra teroristiniai metodai“.

Rezoliucijai pritarė ir kitos partijos. Žemųjų parlamento rūmų pirmininko pavaduotoja Olga Richter jo priėmimą pakomentavo tokiais žodžiais: „Vladimiras Putinas ir jo vadovybė yra tie, kurie pradėjo karą. Jų rankose – tūkstančių civilių kraujas. Kremliaus veiksmai primena tamsiausias stalinizmo dienas“.

Deputatas Janas Jakobas prieš balsavimą sakė, kad „jei kas nors elgiasi kaip teroristas, jis yra teroristas“. Rezoliucijai pritarė ir dalis opozicinio judėjimo ANO. Apskritai, 129 iš 156 deputatų, balsavo už Rusijos režimo pripažinimą teroristiniu. Kai kurie deputatai susilaikė, o prieš balsavo partija „Laisvė ir tiesioginė demokratija“.

 

Rusijos režiąm teroristiniu yra pripažinusios kelios mažesnės šalys, bet didžiosios, tame tarpe ir JAV, to dar nedrįsta. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(264)
(2)
(262)

Komentarai (4)