Pentagonas primygtinai reikalauja taikos derybų tarp Ukrainos ir Rusijos – JAV generolas dėjo skandalingą frazę  ()

Amerikiečių generolas mano, kad dabar Ukraina gali palaikyti dialogą su Rusijos Federacija iš jėgų pozicijų. Tačiau norint pradėti derybas, reikia turėti politinės valios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenės Jungtinio štabo vadų pirmininkas Markas Milley per spaudos konferenciją po „Rammstein“ tipo kontaktinės grupės susitikimo pareiškė, kad Ukrainos galimybės laimėti bet kokią tiesioginę karinę pergalę yra mažos, nes Rusija vis dar turi didelę kovinę galią.

Šiuo atžvilgiu generolas primygtinai reikalauja politinio situacijos sprendimo, nes, jo nuomone, Ukraina dabar gali vesti derybas iš jėgos pozicijų. Tai praneša agentūra „Reuters“.

„Ukrainos karinės pergalės, kuri apibrėžiama kaip rusų išvarymas iš visos Ukrainos, ypač iš Krymo, tikimybė artimiausiu metu karine prasme yra maža“, – sakė Milley.

Milley pabrėžė, kad JAV rems Ukrainą jos savigynoje tol, kol to reikės. Tačiau generolas mano, kad yra galimybė politiškai išspręsti konfliktą derybomis, ir dabar tam tinkamas laikas, nes Rusijos kariuomenė dabar yra labai susilpnėjusi ir patiria didelių nuostolių.

 

„Rusai išeis. Tai įmanoma. Norisi derėtis iš jėgos pozicijų. Rusija dabar traukiasi, Rusijos kariuomenė labai kenčia, jų vadovybė bloga. Jie prarado daug gyvosios jėgos“, - sakė generolas.

Anot jo, Kijevui dabar prasminga dialogą su Maskva vesti iš jėgos pozicijų ir tam reikia tik politinės valios.

„Šiais laikais tam yra galimybė. Tai yra politinė valia. Tai viskas, ką turiu omenyje“, – pabrėžė Pentagono atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(26)
(-24)

Komentarai ()