[Žinios trumpai] Turkijos žvalgyba jau žino ar bus branduolinis karas: Erdoganas skelbia svarbią žinią  (3)

Turkijos prezidentas perspėjo, kad branduolinis eskalavimas gali sukelti naują pasaulinį karą. Žvalgyba pranešė R. T. Erdoganui apie Rusijos poziciją dėl branduolinių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ir JAV neketina naudoti branduolinių ginklų. Tai pranešė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, remdamasis Turkijos žvalgyba, kuri tokias išvadas padarė po neseniai Ankaroje įvykusio Amerikos ir Rusijos delegacijų susitikimo, informuoja „The Guardian".

„Nė viena pusė kol kas neplanuoja panaudoti branduolinio ginklo", – sakė R. T. Erdoganas, perpasakodamas Turkijos žvalgybos vadovo žodžius. Pasak Turkijos prezidento, branduolinis eskalavimas yra nepriimtinas, nes gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą. Šiuo klausimu Turkijos vadovas paragino Vašingtoną ir Maskvą dažniau rengti susitikimus, tokius kaip įvykusį lapkričio 14 dieną Turkijos sostinėje.

Tai ne pirmas kartas, kai R. T. Erdoganas praneša, kad Rusija tvirtina neketinanti panaudoti branduolinio ginklo prieš Ukrainą. Ypač apie tai Turkijos vadovas pabrėžė lapkričio pradžioje, po pokalbio telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(25)
(-3)

Komentarai (3)