Veiksmo filmo verta istorija! Ukraina surengė unikalią operaciją – kariai sugebėjo pabėgti iš rusų nelaisvės: skelbiama, kaip jiems pavyko  ()

Pabėgimo operaciją suplanavo „Azovstal“ gynėjas, kuris pats buvo Rusijos nelaisvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupei Ukrainos jūrų pėstininkų pavyko pabėgti iš okupantų nelaisvės. Apie tai pranešė frakcijos „Liaudies tarnas“ liaudies deputatas Ihoris Kopytinas.

Anot jo, belaisviai galėjo grįžti iš Rusijos nelaisvės, kai buvo parengtas pabėgimo scenarijus. Kopytinas pažymėjo, kad istorija apie karių paleidimą nusipelno atskiro filmo.

„Per karo veiksmus vaikinai buvo paimti į rusų okupantų nelaisvę. Jie buvo laikomi šiuo metu nekontroliuojamoje Ukrainos teritorijoje. Apie tai sužinojo Karinio jūrų laivyno ir jūrų pėstininkų korpuso vadovybė, kuri nusprendė suplanuoti operaciją, skirtą atgauti mūsų vaikinus iš nelaisvės, nes savųjų nepaliekame. Pavyko suorganizuoti jų pabėgimą iš nelaisvės, o paskui perplukdyti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, – tęsė Kopytinas ir pridūrė, kad jūrų pėstininkams pavojus negresia.

 

Liaudies deputatas pažymėjo, kad pabėgimo planą sukūrė „Azovstal“ gamyklos gynėjas Artemas Dyblenko, kuriam taip pat teko išgyventi Rusijos nelaisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(6)
(224)

Komentarai ()