Kaip Kinija surado pigų ir paprastą būdą kovoti su dronais-kamikadzėmis – ar tai pasiteisintų ir Ukrainoje?  ()

Kinija labai rimtai atsižvelgė į gynybos nuo bepiločių atakų klausimą ir visapusiškai laiko užtvarų balionus kaip apsaugos nuo šios grėsmės elementą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kariuomenė gana aktyviai įsisavina karo Ukrainoje patirtį, analizuoja ginklų panaudojimą ir kuria priemones, kaip atremti Rusijos atakų prieš infrastruktūrą taktiką.

Miesto teritorijose esančių objektų apsauga buvo pademonstruota per pratybas „Golden Shield Zhejiang-22“, kurios vyko lapkričio 18 d. Pagrindinis bruožas buvo naftos saugyklos apsaugos nuo dronų-kamikadzių atakų kūrimas.

Tam, be oro gynybos stiprinimo, buvo naudojami užtvariniai balionai. Tiksliau – tiesiog balionai.

Tokia pasyvios oro gynybos priemonė, pasak Kinijos kariškių, tikrai gali sustiprinti objekto apsaugą. Tam naudojamos itin paprastos ir primityvios, nebrangios priemonės, kurios yra daug pigesnės nei originalūs pasaulinių karų laikų balionai.

Tokie balionai gali būti vienkartiniai, jie nereikalauja didelių išlaidų saugojimui ir išdėstymui. Užtvarų balionų veikimo mechanizmas yra ne tikintis, kad priešo lėktuvas trenksis tiesiai į juos, o į metalinius trosus, kurie laiko balionus.

 

Be to, kovojant su dronais, buvo aktyviai naudojamos šiluminės dūmų užuolaidos.

Pratybos Kinijoje rodo, kad dronų-kamikadzių naudojimo grėsmė pasaulyje yra laikoma gana rimta. O veiksmingų kovos su šiuo ginklu metodų paieška yra viena iš prioritetinių krypčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()