[Žinios trumpai] Galinga žinia dėl Baltarusijos: Lukašenka turi stoti prieš karo tribunolą  ()

Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimui tenka tokia pati atsakomybė už karą prieš Ukrainą kaip ir Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kurioje teigiama, kad Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimui tenka tokia pati atsakomybė už karą prieš Ukrainą kaip ir Rusijos Federacijai, o  Lukašenka turi stoti prieš Tarptautinį karo tribunolą. Apie tai pranešta Europos Parlamento svetainėje.

Šiandien, lapkričio 24 d., EP nariai priėmė tris rezoliucijas: dėl žmogaus teisių pažeidimų Afganistane, Konge ir Baltarusijoje.

Europos Parlamentas rezoliucijoje dėl Baltarusijos griežtai pasmerkė nepagrįstas ir politiškai motyvuotas bausmes, skirtas daugiau nei 1 400 politinių kalinių.

Europos Parlamentas, palaikydamas Baltarusijos opozicijos poziciją, kad šalis turi būti pripažinta okupuota teritorija, iš kurios nedelsiant turi būti išvesti Rusijos kariai, griežtai pasmerkė Lukašenkos režimo dalyvavimą Rusijos kare prieš Ukrainą.

 

Rezoliucijoje pažymima, kad Lukašenkos režimas dalijasi atsakomybe su Rusija už karo nusikaltimus Ukrainoje, už kuriuos jis turi atsakyti, stojant prieš Tarptautinį karo tribunolą ir Tarptautinį baudžiamąjį teismą.

Europarlamentarai paragino ES šalis ir Europos Komisiją Baltarusijai taikyti tokias pačias sankcijas kaip ir Rusijai.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(6)
(228)

Komentarai ()