JAV analitikai skelbia skandalingą sąmokslą – Putinas nori nužudyti Lukašenką, Baltarusijos nebeliks: jau paskirtas įpėdinis  (1)

Rusija Baltarusijos vadovu gali paskirti KSSO generalinį sekretorių Stanislavą Zasą, kuris siųs baltarusių karius į karą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-26 JAV analitikai skelbia skandalingą sąmokslą – Putinas nori nužudyti Lukašenką, Baltarusijos nebeliks: jau paskirtas įpėdinis  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vyriausybė, vadovaujama Vladimiro Putino, planuoja pašalinti Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, kad įgytų Baltarusijos kariuomenės kontrolę. Apie tai savo tinklalapyje rašo Amerikos Roberto Lansingo institutas, remdamasis informacija iš Rusijos karinės vadovybės šaltinių.

Pasak Rusijos Federacijos pareigūnų, Vladimiro Putino nurodymu Rusijos žvalgyba artimiausiomis dienomis gali bandyti nužudyti Aleksandrą Lukašenką, kai tik jis grįš iš KSSO viršūnių susitikimo. Kaip alternatyvą specialiosios tarnybos imituoja pasikėsinimą į Baltarusijos prezidentą siekiant jį įbauginti ir paskatinti jį siųsti karius į Ukrainos teritoriją.

Pagal Rusijos GRU vadovybės scenarijų, nušalinus Aleksandrą Lukašenką, jo pareigas užims KSSO generalinis sekretorius Stanislavas Zasas, paskelbsiantis apie Baltarusijos prisijungimą prie Rusijos kaip autonominis regionas. Tokį sprendimą jis motyvuos būtinybe apsisaugoti nuo Ukrainos ir Lenkijos grasinimų, o dėl Lukašenkos nužudymo kaltins JAV.

Nesvarbu, ar Baltarusijos prezidentas išgyvens, ar ne, Kremlius pateiks išgalvotus įrodymus, „rodančius“, kad už sąmokslą atsakingos Ukraina, Lenkija ir NATO žvalgyba, kad gautų dingstį pasiųsti Baltarusijos karius į karą. Tik GRU pirmenybę teikia tikrai žmogžudystei, nes Aleksandras Lukašenka gali atspėti, kas slypi už inscenizacijos, ir atsisakys siųsti kariuomenę į Ukrainą, nes tokiu atveju gali prarasti valdžią Baltarusijoje.

 

Atsižvelgiant į tai, kad Rusijos kariai jau dislokuoti Baltarusijoje ir ten vyksta sabotažo grupės, Lukašenkos pašalinimo rizika yra labai didelė. Analitikai mano, kad Rusijos Federacija surengs ginkluotas provokacijas Baltarusijoje, kad pastūmėtų prezidentą tiesiogiai įsitraukti į karą Ukrainos teritorijoje, tačiau baimė prarasti valdžią ir toliau trukdys jam priimti tokį sprendimą.

Lansingo instituto mokslininkai teigia, kad Kremliaus planai rodo prarastą tikėjimą KSSO veiksmingumu. Nusivylusi šia organizacija, Maskva bandys perimti tiesioginę jai priklausančių valstybių kontrolę, aneksuodama savo teritoriją arba suorganizuodama naują SSRS įvaizdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(23)
(-1)

Komentarai (1)