[Žinios trumpai] Putino priešas: „Makejus mirė apsinuodijęs nuodais, sukurtais specialioje FSB laboratorijoje“  (5)

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus buvo nužudytas, sako Leonidas Nevzlinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad Baltarusijos užsienio reikalų ministro ir artimo diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos bendražygio Vladimiro Makejaus mirtis yra nunuodijimo pasekmė. Šia informacija lapkričio 27 dieną socialiniame tinkle „Twitter" pasidalijo Izraelio ir Rusijos verslininkas ir V. Putino režimo priešas Leonidas Nevzlinas.

Pasak verslininko, Baltarusijos užsienio ministras Vladimiras Makejus mirė apsinuodijęs specialioje FSB laboratorijoje sukurtais nuodais.

Jis tikina, jog šią informaciją gavo iš Rusijos specialiosioms tarnyboms artimų šaltinių. „Klinikinis vaizdas tokiais atvejais atitinka mirtį nuo infarkto, insulto ar širdies nepakankamumo".

Labai lengva nunuodyti žmogų taip, kad visi manytų, jog jis mirė dėl natūralių priežasčių. Užtenka tik sutrikdyti fermentų pusiausvyrą jo organizme – medžiagų, užtikrinančių visus be išimties procesus: nuo blakstienų plazdėjimo iki kvėpavimo, kaip aiškina Rusijos toksikologai", – rašė L. Nevzlinas.

Anot jo, A. Lukašenkai artimo V. Makejaus mirtis sukėlė paniką Baltarusijos vadovybėje. „Diktatorius A. Lukašenka buvo labiausiai šokiruotas. Jis liepė pakeisti savo virėjus, tarnus ir apsaugos darbuotojus. A. Lukašenkos vaikams buvo suteikta papildoma apsauga. Diktatorius niekuo nepasitiki. Ne be reikalo jam atrodo, kad po V. Makejaus rusai gali surengti didingą laidotuves ir jam", – rašo verslininkas.

 

Jis mano, kad Rusijos specialiosios tarnybos galėjo nunuodyti V. Makejų, siekdamos daryti spaudimą A. Lukašenkai ir priversti jį stoti į karą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(3)
(67)

Komentarai (5)