Rusija neketina sustoti – Putinas pasirinko kitą taikinį: pagrasino dar vienai valstybei „Ukrainos likimo pakartojimu“  (3)

Rusija neketina sustoti ir jau grasina Kirgizijai „Ukrainos likimo pasikartojimu“ dėl Biškeko bandymo nurusinti viešąją erdvę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-29 Rusija neketina sustoti – Putinas pasirinko kitą taikinį: pagrasino dar vienai valstybei „Ukrainos likimo pakartojimu“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma įspėjo Kirgiziją dėl galimo sostinės Biškeko gatvių ir rajonų rusiškų pavadinimų pakeitimo.

Lenkijos portalas „Do Rzeczy“ rašo, kad Rusija tikina, kad imsis ryžtingų žingsnių, jei Kirgizijos valdžia nuspręs jiems nepaklusti.

„Vietovardžių pervardijimas neabejotinai paveiks rusų teises Kirgizijoje“, – sakė Rusijos parlamento žemųjų rūmų Tarptautinio komiteto viceprezidentė Svetlana Žurova.

Jos nuomone, Kirgizijos valdžios veiksmai yra pirmas žingsnis link visiško rusų kalbos atmetimo šalyje. Po jos esą bus imtasi veiksmų, panašių į Kijevo politiką, tai yra, propaganda pradeda įtikinėti, kad rusakalbių teisės vėl pažeidžiamos.

 

„Nuo to prasidėjo ir įvykiai Ukrainoje“, – užsiminė politikė.

Žurova taip pat pridūrė, kad Putinas turėtų aptarti šį klausimą su Kirgizijos prezidentu Sadyru Japarovu. Biškekas Kremliaus nacionalistinių kaltinimų kol kas nekomentavo.

Pasak „Do Rzeczy“, Putinas jau pasirinko Kirgiziją kitu savo agresijos taikiniu. Dabar šalis turės vykdyti labai atsargią politiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(24)
(-12)

Komentarai (3)