„Krymas - tai Ukraina“: atsakė, ką darys su Rusijos piliečiais, atsikovojus pusiasalį  (7)

Ukraina svarsto galimybę išsiųsti Rusijos piliečius iš Krymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvadavus pusiasalį nuo įsibrovėlių, Ukraina svarsto galimybę visiškai išsiųsti Rusijos piliečius iš Krymo. Tamila Taševa, nuolatinė Ukrainos prezidento atstovė Kryme, apie tai pranešė „Ukrainskaja Pravda“ leidinyje.

Anot jos, rusų vykdomas Krymo apgyvendinimas yra hibridinio Rusijos Federacijos karo dalis, kurią Maskva gali panaudoti būsimai agresijai. Ji pažymėjo, kad pagal Ukrainos įstatymus visi užsieniečiai, patekę į pusiasalį ne per Ukrainos kontrolės punktus, Kryme gyvena nelegaliai – todėl tokie užsienio valstybių atstovai iš Krymo turi išvykti savo noru arba priverstinai.

Taševa teigė, kad po Krymo deokupacijos Ukraina svarsto galimybę išsiųsti visus Rusijos piliečius, jų tolimesnė galimybė grįžti bus sprendžiama įstatymų nustatyta tvarka – kiekvienas atvejis bus svarstomas individualiai.

Yra nemažai atvejų, kai Rusijos Federacijos piliečiai, gyvenę okupuotose teritorijose, demonstravo proukrainietišką poziciją – kalbama apie politinių kalinių artimuosius, jų advokatus.

 

Prezidento atstovė pabrėžė, kad Ukrainos piliečiams, kuriems buvo primestas Rusijos pasas, pavojus negresia, o valstybė garantuoja piliečių teisių, laisvių ir teisėtų interesų apsaugą.

„Krymas yra Ukraina, todėl jei pusiasalio gyventojas atvyko iš Rusijos Federacijos ar kitos šalies, jis yra užsienietis, o tai reiškia, kad jis turi atlikti visas būtinas Ukrainos vyriausybės procedūras, kad galėtų legaliai gyventi Ukrainos teritorijoje“, – reziumavo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(297)
(1)
(296)

Komentarai (7)