FSB šaltinis: Kremliuje slapta nuo Putino aptartas branduolinis smūgis Ukrainai, planuojamas sabotažas  ()

Žurnalistai rašo, kad pavaldiniai gali neklausyti V. Putino, jei jis vis tiek nuspręstų Ukrainai surengti branduolinį smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po pirmųjų Rusijos kariuomenės pralaimėjimų fronte Rusijos Federacijos vadovybė aptarė branduolinį smūgį Ukrainai. Apie tai rašo „Newsweek", remdamasis kai kuriais elektroniniais laiškais, kuriuos Rusijos žmogaus teisių aktyvistas Vladimiras Osečkinas gavo iš savo šaltinio FSB, slapyvardžiu „Permainų vėjas".

Leidinys rašo, jog Rusijos karinė vadovybė svarstė apie branduolinio ginklo panaudojimą be Rusijos prezidento Vladimiro Putino leidimo. Jie tikisi, kad Kremliaus vadovas tokio žingsnio nežengs. Pats karas, daugelio aukštų Rusijos pareigūnų nuomone, prasilenkia su logika ir sveiku protu.

„Didžiulis branduolinis smūgis: net ir darant prielaidą, jog visos grandinės grandys vykdys visus įsakymus, kuo aš nebetikiu, vis tiek tam nėra prasmės. Toks smūgis ištiks visus", - cituojamas „Permainų vėjas".

Be to, FSB esą įsitikinusi, kad taktinių branduolinių ginklų panaudojimas prieš Ukrainą reikš „Rusijos pralaimėjimą" tiek oponentų, tiek neutralių šalių akyse. Tačiau V. Putinas gali grasinti juos panaudoti „Vakarams gąsdinti".

Be to, kaip siūlė FSB informatorius, Kremliaus pavaldumo grandinė nepaklus V. Putino įsakymui, jei jis nuspręstų surengti branduolinį smūgį.

„Rusijos problemos kulminaciją dabar sukūrė asmeniškai V. Putinas, jau todėl, kad jis savo politinius reikalavimus iškelia aukščiau už karinius, socialinius, ekonominius", – žurnalistai cituoja vieną iš šaltinio FSB laiškų.

Kada Putinas apsispręs?

 

Pasak Strateginių ir tarptautinių studijų centro Europos programos direktoriaus Maxo Bergmanno, V. Putinas dabar desperatiškai ieško būdo, kaip pakeisti karą. Tačiau vienintelis dalykas, kurį jis gali padaryti, tai grasinti branduoliniais ginklais.

Anot M. Bergmanno, jei Ukraina ir toliau darys didelę kovinę pažangą ir priartės prie Krymo deokupacijos momento, tuomet Rusijos Federacija gali rimčiau pagalvoti apie branduolinio ginklo panaudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(19)
(-6)

Komentarai ()