[Žinios trumpai] Siūlo grąžinti Rusijai istorinį pavadinimą: paviešinti internetinės apklausos rezultatai  (3)

Kislica prašo Aukščiausiosios Rados deputatų persvarstyti Rusijos Federacijos pavadinimą ir grąžinti jai istorinį – Moskoviją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 1721 m. šiuolaikinė Rusija turėjo visiškai kitokį pavadinimą, kurį gavo nuo Maskvos upės - Moskovija.

Visa tuometinė Rusijos Federacijos teritorija taip buvo vadinama ne tik Ukrainoje, bet ir kitose valstybėse. Užsienio žemėlapiuose taip pat buvo Moskovijos pavadinimą. Tik 1721 m., valdant Petrui, buvo sukurta Rusijos imperija.

Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Tautose Serhiy Kyslica savo Twitter puslapyje pasiūlė Aukščiausiosios Rados deputatams Rusijos Federacijai sugrąžinti jos istorinį pavadinimą, tuo pačiu surengdamas  apklausą savo sekėjams.

Kaip ryškų pavyzdį Kislica pateikė Vengriją ir tai, kaip šią šalį vadina kitų Europos šalių gyventojai. Ugorščina - Ukrainoje, Hungary - angliškai kalbančiose šalyse, Węgry - Lenkijoje, Rakúsko - Slovakijoje, Ungarn - Vokietijoje ir taip toliau, tai yra, kitos valstybės vadina tą ar kitą šalį savaip.

Remdamasis šiuo pavyzdžiu, Kislica prašo Aukščiausiosios Rados deputatų persvarstyti Rusijos Federacijos pavadinimą ir grąžinti jai istorinį – Moskoviją.

Kislicos apklausoje dalyvavo beveik 16 000 žmonių, o 98% pasisakė už tokį pavadinimo keitimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(2)
(165)

Komentarai (3)