[Žinios trumpai] Pasaulis artėja prie Armagedono: Kinija skelbia apie 1500 branduolinių galvučių  ()

Iki 2035 m. Kinija ketina padidinti branduolinių galvučių skaičių nuo 400, turimų šiandien, iki 1500.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Pentagono ataskaitoje, skirtoje KLR, praneša „Liga.net".

Remiantis JAV skaičiavimais, Kinija šiuo metu savo arsenale turi daugiau nei 400 aktyvių branduolinių galvučių, o jei modernizavimo pastangos bus tęsiamos, Pekinas iki 2035 metų galės pasigaminti apie 1500 kovinių galvučių.

Pentagonas KLR vadina „rimčiausiu ir sistemiškiausiu iššūkiu JAV nacionaliniam saugumui ir laisvai bei atvirai tarptautinei sistemai".

Vienas aukšto rango JAV gynybos departamento pareigūnas sakė, kad Kinija vis labiau reiškia savo ambicijas ir ketinimus ir nori, kad jos ekonominis, politinis, socialinis, karinis ir saugumo vystymasis būtų koordinuojamas ir vienas kitą stiprintų bei remtųsi ambicingais tikslais, kuriuos iškėlė Kinijos prezidentas iki 2049 metų.

„Kaip pažymėjome praėjusių metų ataskaitoje, Xi Jinpingas ir Kinijos vadovybė yra apsisprendę, jog ginkluotosios pajėgos turėtų atlikti aktyvesnį vaidmenį siekdamos šalies užsienio politikos tikslų, pasauliniu mastu", – sakė pareigūnas.

 

Kartu ataskaitoje pabrėžiama, jog norint sumažinti klaidų ir nesusipratimų tikimybę, reikia Vašingtono ir Pekino bendravimo.

„Strateginė konkurencija – net kai ji stiprėja – nereiškia, kad konfrontacija ar konfliktas yra neišvengiamas. Ir mes aiškiai pasakėme, kad siekiame atsakingai valdyti konkurenciją su KLR, ir be reikalo nesivelsime į konfliktą", – pareiškė Pentagonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(9)
(-1)

Komentarai ()