[Žinios trumpai] Fantastiškas išradimas: ukrainiečiai sukūrė „pieštuką“, kuris sudegina Rusijos minas (Foto, Video)  (2)

Valstybinio gynybos koncerno specialistai šiuo metu dirba prie to, kaip tokį pieštuką paversti valdomu nuotoliniu būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išlaisvinus teritorijas, Ukraina turi jas išminuoti. Todėl žinia, kad „Ukroboronprom“ specialistai sukūrė „pieštuką“, skirtą išminavimui, negali nedžiuginti.

„Ukroboronprom“ atstovė spaudai Natalija Sad TSN eteryje paaiškino, kad tai yra metalinis degantis prietaisas, labai panašus į didelį paprastą pieštuką.

Jo veikimo principas labai paprastas: kai jis sąveikauja su metaliniu sprogstamojo objekto apvalkalu, jame esanti sprogstamoji medžiaga visiškai sudega. Dabar valstybinio gynybos koncerno specialistai bando tokį „pieštuką“ valdyti nuotoliniu būdu. Tai padėtų išgelbėti žvalgybininkų gyvybes.

 

Jei būtų naudojamas nuotoliniu būdu, toks „pieštukas“ nusileistų iš dronų. Sad pažymėjo, kad šiuo metu yra užminuota tūkstančiai kilometrų Ukrainos žemės, ir tokie pokyčiai galėtų paspartinti išminavimą.

Anksčiau „Ukroboronprom“ spaudos tarnyba pranešė, kad vienos iš gynybos pramonės komplekso įmonių specialistai sukūrė metalo deginimo gaminio „SF-1“ prototipą, kuris yra pieštuko formos.

 

Taip pat buvo paskelbta nuotrauka, kurioje matyti, kaip prietaisas išbandomas su 152 mm artilerijos šaudmenimis ir prieštankine mina.

Buvo teigiama, kad prietaisas veiksmingai sudegina metalinius sprogstamųjų objektų, pavyzdžiui, šaudmenų, apvalkalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(79)
(1)
(78)

Komentarai (2)