Kritinė padėtis! Turkija smogė svarbiausioms JAV partnerių pajėgoms – skubiai stabdomas karas prieš ISIS  ()

JAV pajėgos sustabdė bendras operacijas su savo partneriais Sirijoje prieš „Islamo valstybę“, penktadienį (gruodžio 2 d.) pranešė JAV centrinė vadovybė, taip sudrebindama kovą su teroro grupuote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po praeitą mėnesį įvykdytos mirtinos teroro atakos NATO sąjungininkė Turkija atakavo JAV remiamas Sirijos Demokratines Pajėgas (SDF). Reaguodama į tai, SDF, kurią Vašingtonas remia ir glaudžiai bendradarbiauja kovoje su ISIS, paskelbė, kad sustabdė savo kovos su terorizmu pastangas.

„Dėl SDF visų kovos su ISIS operacijų pristabdymo, CENTCOM pajėgos taip pat pristabdė visas bendras operacijas prieš ISIS Sirijoje“, – sakė CENTCOM atstovas spaudai pulkininkas Joe Buccino. „SDF ir toliau vykdo patruliavimą ir užtikrina saugumą al Holo perkeltųjų asmenų stovykloje ir įkalinimo įstaigų kalėjimuose“.

Buccino pridūrė, kad „ISIS tebėra grėsmė regiono saugumui ir stabilumui. Mes ir toliau esame įsipareigoję ilgalaikiam ISIS pralaimėjimui ir tikimės, kad ateityje bus atnaujintos operacijos prieš ISIS“.

„Reuters“ penktadienį pirmą kartą paskelbė žinią, kad SDF sustabdė bendras operacijas su JAV ir jos sąjungininkais dėl pastarosios Turkijos kampanijos. Turkija pradėjo bombarduoti SDF po to, kai praėjusį mėnesį Stambulą sukrėtė mirtinas sprogimas. Ankara dėl mirtino sprogimo kaltino kurdų grupuotes, o Turkija ėmė taikytis į SDF teritorines valdas – netgi grasino galima sausumos invazija.

JAV pareigūnai anksčiau šią savaitę patvirtino, kad šalies kariuomenė sumažino bendrų patrulių dirbančių kartu su SDF, skaičių, taip pat ragino mažinti įtampą. Prieš CENTCOM pranešimą apie sumažintą patrulių skaičių, Pentagono spaudos sekretorius oro pajėgų generolas Patas Ryderis per ketvirtadienio spaudos konferenciją žurnalistams sakė, kad JAV sutelkia dėmesį į darbą su SDF savo kampanijoje nugalėti ISIS.

 

„Mūsų dėmesys skiriamas ISIS pralaimėjimo misijai. Be abejo, vertiname mūsų labai stiprų, ilgalaikį ir ilgalaikį aljansą su Turkija. Taip pat vertiname partnerystę, kuria dalijamės su SDF nuo kovos su ISIS kampanijos pradžios“, – ketvirtadienį sakė Ryderis.

Trečiadienį CENTCOM atskleidė, kad vietos Sirijos pajėgos neseniai surengė reidą ir nužudė ISIS lyderį Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurayshi. Abu jo pirmtakai buvo pašalinti iš mūšio lauko per atskirus JAV specialiųjų operacijų pajėgų reidus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()