[Žinios trumpai] Putinas su Macronu kalbėjo daugiau nei 100 valandų: Prancūzijos prezidentas skelbia neįtikėtiną priežastį  (2)

Izoliacija tokiam žmogui kaip V. Putinas yra „blogiausias dalykas", sakė E. Macronas, per šešis mėnesius kalbėjęs su Kremliaus vadovu daugiau nei 100 valandų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę neseniai išsakė Prancūzijos prezidentas. Kartu E. Macronas pasisakė prieš Rusijos Federacijos prezidento „izoliaciją" ir vėl kalbėjo apie Ukrainos ir Rusijos Federacijos derybų procesą.  

Interviu televizijai „CBS News" Prancūzijos vadovas papasakojo apie savo pokalbius su Rusijos Federacijos prezidentu, taip pat dar kartą pakvietė Kyjivą ir Maskvą sėsti prie derybų stalo.

Anot jo, jis visada palaiko tiesioginį ryšį su V. Putinu ir nenori „uždaryti" šio kanalo. Palikti jį vieną nėra geriausias pasirinkimas, sakė E. Macronas. Dar prieš Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą Prancūzijos vadovas spėjo pasikalbėti su V. Putinu. Jau tada suprato, kad diktatorius planuoja atkurti Rusijos imperijos sienas.

Po pokalbio su Rusijos Federacijos vadovu E. Macronas padarė išvadą, jog V. Putinas nori prikelti buvusią imperijos galią ir padaryti Rusijos žmones „didžiais". Prancūzijos vadovas sutinka, kad V. Putinas pasaulyje sąmoningai išprovokavo energetikos ir maisto krizę. Kartu E. Macronas taip pat neabejoja, kad Kremliaus vadovas neva dabar labai tikisi, jog Vakarai pavargs nuo karo, sankcijų ir pamirš Ukrainą.  

 

Tuo pat metu Prancūzijos prezidentas ir toliau tikisi karų baigties ne mūšio lauke, o prie derybų stalo. Dar spalio pabaigoje Ukrainos prezidentas V. Zelenskis aiškiai pasakė, kad nesės su V. Putinu prie derybų stalo tol, kol visi jo kariai nebus išvesti iš Ukrainos už 1991 metų sienų.

Prancūzijos prezidentas taip pat siūlo ne tik „išlaikyti veidą" V. Putinui, bet ir suteikti iš Vakarų pusės Rusijos Federacijai „saugumo garantijas".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(34)
(-32)

Komentarai (2)