[Žinios trumpai] Balionai gali apsaugoti nuo raketų atakos: kaip tai veikia?  ()

Kinijos liaudies išlaisvinimo armija (tai - oficialus Kinijos ginkluotųjų pajėgų pavadinimas) pademonstravo kaip balionai gali padėti apsisaugoti nuo dronų-kamikadzių ir raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos pajėgos per pratybas paleido balionus su radiolokaciniais atšvaitais. Tai nėra visai nauja idėja - panašios apsaugos naudotos ir Pirmojo bei Antrojo pasaulinių karų laikais.

Balionai yra pigus ir paprastas būdas apsaugoti svarbius infrastruktūros objektus nuo tam tikro tipo atakų, pavyzdžiui, raketų ar atakuojančių bepiločių orlaivių.

Lapkričio 10 d. vykusių pratybų metu buvo išbandyti įvairūs kritinės infrastruktūros apsaugos metodai. Kinijos televizija rodė karius, maskuojančius naftos talpyklas kamufliažinėmis dangomis. „Energetikos infrastruktūra dažnai yra pagrindinis taikinys per karą - geras pavyzdys yra karas Ukrainoje. Todėl ją reikia saugoti“, – buvo teigiama pranešime.

 

Balionais iškeliami radiolokaciniai atšvaitai yra paprasti, bet gana veiksmingi, nes gerai atspindi radaro bangas ir užmaskuoja objektus, kad suklaidintų radaru valdomų raketų bei lėktuvų jutiklius. Jie netgi gali trukdyti žvalgybiniams orlaiviams ir kai kuriems palydovams.

(27)
(0)
(27)

Komentarai ()