Latvija apie bėgančius rusus: „jie visi už karą, tik pažiūrėkite, kas vyksta Sakartvele“  (2)

Latvijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Edgaras Rinkevičius teigė, kad sprendimas neįleisti bėglių nuo mobilizacijos Rusijos Federacijoje buvo teisingas, nes dauguma jų palaiko karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė interviu metu laikraščiui „Neatkariga Rita Avize".

E. Rinkevičius išreiškė įsitikinimą, jog dauguma Rusijos gyventojų palaiko tai, ką Rusija daro Ukrainoje.

„Teisingai pasielgėme neįleisdami į Latviją tų, kurie pabėgo iš Rusijos, kad išvengtų mobilizacijos. ES nepriklausančios šalys, tokios kaip Sakartvelas, priėmė šiuos pabėgėlius ir jų skaičius ten yra labai didelis, įvairiais skaičiavimais daugiau nei 100 000. Tai sukuria tam tikrus iššūkius. Mums buvo aišku, kad šie žmonės nėra nusistatę prieš karą. Jie yra prieš jų pačių dalyvavimą kare, o tai visiškai kas kita", – sakė ministras.

Jis pripažino, kad Rusijos Federacijoje yra tam tikrų visuomenės grupių, kurios pradeda būti nepatenkintos tuo, kas vyksta.

„Mobilizacija įvyko, tačiau laukiamo rezultato nedavė. Ekonomine prasme daugelis sankcijų tik dabar pradeda galioti, nes turėjo pereinamojo laikotarpio nuostatas. Tai, kad tam tikri tektoniniai svyravimai prasideda viename visuomenės lygmenyje, nereiškia kad jie pasiekė visaverčio žemės drebėjimo lygį", – sakė E. Rinkevičius.

Anot jo, Latvija neturi iliuzijų dėl agresyvios Rusijos politikos.

 

„Jų tikslas – atkurti imperiją. Yra kažkoks nesuprantamas mišinys: rusai nori atkurti ne Sovietų Sąjungą, o Rusijos imperiją, kuri išnyko 1917 m. Rusijoje daug kur šalia ikonų yra Stalino atvaizdai – bet kas labiausiai stengėsi sugriauti stačiatikių bažnyčią, jei ne sovietinis režimas? O dabar bažnyčios kunigai kartu su komunistais eina ir smilkina smilkalus. Kaip galima vienu metu pagerbti Staliną, bažnyčią, NKVD, Leniną ir carą Nikolajų? Ar ilgai gali tęstis ši kolektyvinė šizofrenija?" – kalbėjo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(350)
(1)
(348)

Komentarai (2)