Pasekmės bus katastrofiškos: Putinas oficialiai skelbia apie prevencinį branduolinį smūgį, nori keisti branduolinę doktriną  ()

Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas vis dar tiki, kad kažkas pasaulyje jo bijo. Taigi, jis nusprendė vėl pradėti tyčiotis iš tarptautinės bendruomenės grasindamas branduoliniais ginklais. Dabar diktatorius pasiekė naują lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per viršūnių susitikimą Kirgizijoje Vladimiras Putinas pareiškė, kad Kremlius svarsto galimybę oficialiai į karinę doktriną įtraukti sąlygą dėl prevencinio branduolinio smūgio prieš priešą dėl „nusiginklavimo“.

Norėdamas tai padaryti, diktatorius, tiesiogine to žodžio prasme kupinas neapykantos visam Vakarų pasauliui, nevengia pasinaudoti amerikietišku požiūriu.

„Visų pirma, Jungtinės Valstijos turi prevencinio smūgio koncepciją. Antra, jos kuria nuginkluojančio smūgio sistemą“, – sakė V. Putinas žurnalistams Kirgizijoje.

Anot jo, Maskvai gali tekti pagalvoti apie JAV „idėjų, kaip užtikrinti savo saugumą“, perėmimą.

„Mes tik galvojame apie tai, – teigė jis. – Jei potencialus priešininkas mano, kad galima pasinaudoti prevencinio smūgio koncepcija, o mes – ne, tai vis dėlto verčia mus susimąstyti, kokią grėsmę mums kelia tokios idėjos.“

Dieną anksčiau diktatorius jau pareiškė, kad neva branduolinio karo pavojus pasaulyje dabar auga. Nors būtent Rusija kelia visas rizikas – ir savo veiksmais, ir branduoliniu šantažu, siekdama daryti spaudimą partneriams, teikiantiems pagalbą ir paramą Ukrainai.

Verta pažymėti, kad Kremlius nuolat bando barškinti branduoliniais ginklais, nes tai yra beveik vienintelis būdas, kuriuo diktatorius gali daryti spaudimą Vakarams. Akivaizdu, kad Maskvoje jie lažinasi, kad civilizuotas pasaulis Putiną laiko bepročiu, todėl niekas nesiima tiksliai prognozuoti, ar jis nuspręs suduoti branduolinį smūgį, ypač prieš Ukrainą.

 

Tačiau verta paminėti, kad JAV jau pagrasino visiškai sunaikinti Rusijos Juodosios jūros laivyną, jei Kremlius nuspręs Ukrainos teritorijoje panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Be to, Baltieji rūmai ne kartą perspėjo Maskvą apie tokio poelgio pasekmes. Todėl Kremlius turi suprasti, kad branduolinio ginklo panaudojimas neliks nenubaustas, tačiau jie nenustoja barškėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(4)
(21)

Komentarai ()