„Kinžal“ bus padėtas į vietą! JAV skelbia apie įspūdingą greitojo reagavimo ginklą ir ką jis gali (Video)  ()

Pirmasis pilnas B-52 paleisto AGM-183 ginklo bandymas pasiekė savo žymę – tai didžiulis pasiekimas programai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-13 „Kinžal“ bus padėtas į vietą! JAV skelbia apie įspūdingą greitojo reagavimo ginklą ir ką jis gali (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos ir „Lockheed Martin“ teigia, kad atliko pirmąjį sėkmingą AGM-183A greitojo reagavimo ginklo arba ARRW prototipo bandymą.

Teigiama, kad raketa sėkmingai paleido bevariklį hipergarsinį greitintuvą, kuris turėjo gyvą kovinę galvutę ir pasiekė greitį, viršijantį 5 machus (6174 km/h), prieš pataikydama į nurodytą tikslinę zoną. Tai didelis pasiekimas programos, kurios pradinis gyvos ugnies bandymas praėjusiais metais buvo aptemdytas sunkumų, dėl kurių kilo abejonių dėl jos ateities.

Bandymas įvyko gruodžio 9 d., kai 96-ajam bandomajam sparnui (Test Wing) priskirtas bombonešis B-52H paleido ARRW prototipą prie Pietų Kalifornijos krantų, teigiama paskelbtame oro pajėgų pranešime spaudai.

Oro pajėgos anksčiau atliko daugybę gyvos ugnies ARRW AGM-183A bandymų, tačiau visi jie buvo skirti ginklo raketos greitintuvo veikimui demonstruoti. Pirmasis sėkmingas greitintuvo bandymas buvo atliktas gegužę. Po to įvyko du nesėkmingi bandymai ir dar vienas klaidingas paleidimas, kurį, remiantis vis dar naudingais gautais duomenimis, JAV apibūdino kaip iš dalies sėkmingą.

„ARRW atsiskyrus nuo orlaivio, jis pasiekė viršgarsinį greitį, didesnį nei penkis kartus už garso greitį, baigė skrydžio trajektoriją ir detonavo terminalo zonoje“, – apie gruodžio 9 d. bandymą sakė JAV oro pajėgos. „Požymiai rodo, kad visi tikslai buvo pasiekti“.

 

Tikimasi, kad galutinė AGM-183A ARRW versija galės įsibėgėti iki 20 machų (24 700 km/val.). Įvairių šaltinių duomenimis, paleidimo nuotolis bus nuo 900 iki 1600 km. ARRW yra pirmoji iš oro paleidžiama raketa, patekusi į kariuomenės arsenalą.

AGM-183A priėmimas į eksploataciją numatytas 2023 metų rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(2)
(102)

Komentarai ()