Didelis pavojus! Baltarusijoje nusileido ypatingas Rusijos lėktuvas – štai kokį pavojų jis kelia (Video)  ()

Lėktuvas A-50U nusileido Mačulyščio aerodrome. Tai atsitiko staigaus Baltarusijos kariuomenės kovinio pajėgumo patikrinimo fone.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-14 Didelis pavojus! Baltarusijoje nusileido ypatingas Rusijos lėktuvas – štai kokį pavojų jis kelia (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Baltarusiją atvyko Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo lėktuvas Il-76 A-50U. Orlaivis skirtas aptikti oro ir paviršiaus taikinius. „Baltarusijos Gayun“ stebėjimo grupė apie tai pranešė trečiadienį, gruodžio 14 d., savo „Telegram“ kanale.

„Į Baltarusiją atskrido ilgojo nuotolio radarų aptikimo ir valdymo lėktuvas: Il-76 A-50U, kurio registracijos numeris RF-93966“, – rašoma pranešime.

Stebėjimo ekspertai pranešė, kad lėktuvas nusileido Mačulyščio aerodrome maždaug 14:27 Kijevo laiku. Leidinys pabrėžia, kad tas pats lėktuvas jau buvo pastebėtas kaimyninėje respublikoje 2022 metų vasarį. Panašus lėktuvas kitu serijos numeriu Baltarusijoje užfiksuotas ir liepą.

 

 

A-50U gali būti naudojamas aptikti ir sekti oro ir paviršiaus taikinius, pranešti kariuomenės automatizuotų valdymo sistemų vadovams apie oro ir paviršiaus situaciją, valdyti naikintuvus ir smogiamuosius orlaivius, nustatyti ir nukreipti į oro, žemės ir jūros taikinius, taip pat tarnauja kaip oro komandų postas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(43)
(-32)

Komentarai ()