Tai tikras žveris! Pirmą kartą į dangų pakilo nepilotuojamas Turkijos monstras „Bayraktar Kızılelma“ - video renka mln. peržiūrų! (Video)  (3)

Toks dronas galės nešti raketas „oras-oras“, o skrydžio trukmė – 6 val.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-15 Tai tikras žveris! Pirmą kartą į dangų pakilo nepilotuojamas Turkijos monstras „Bayraktar Kızılelma“ - video renka mln. peržiūrų! (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. gruodžio 14 d. įvyko pirmasis Turkijos „Baykar Defense“ sukurto nepilotuojamo reaktyvinio naikintuvo „Kizilema“ skrydis. „Baykar“ įmonės techninis direktorius Selchukas Bayraktaras tai paskelbė „Twitter“.

„Kizilema“ pirmojo skrydžio trukmė ir kitos charakteristikos kol kas neatskleidžiamos. Tačiau šis įvykis pats savaime yra revoliucinis. Nes pirmą kartą į orą pakilo nepilotuojamas naikintuvas. Be to, tai įvyko per rekordiškai trumpą laiką po pirmojo važiavimo kilimo ir tūpimo taku, kuris buvo surengtas tik 2022 m. gruodžio 3 d. Ir tai įvyko greičiau nei numatyta tvarkaraštyje – pirmasis „Kizilemos“ skrydis buvo suplanuotas 2023 m.

 

Kitas Turkijos nepilotuojamo reaktyvinio naikintuvo „Kizilema“ bruožas yra tas, kad šiame UAV naudojamas Ukrainoje pagamintas „Motor Sich“ reaktyvinis variklis AI-25TLT.

Spėjama, kad šio UAV maksimalus greitis sieks iki 800 km/h, maksimali skrydžio trukmė – iki 5 valandų, o pakilimo aukštis – iki 12 km. Kovinė apkrova – iki 1 tonos, pagrindinė ginkluotė – raketos „oras-oras“.

Gebėjimas vykdyti oro mūšį ir perimti priešo oro taikinius yra būtent ta savybė, kuri išskiria „Kizilema“ iš kitų „pirmtakų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (3)