Putinas metė naują „stebuklingą ginklą“ – kas yra „nenugalimas“ „Avangard“, lekiantis 27 machų greičiu? (Video)  (2)

Pasak šalies gynybos ministerijos, Rusija pradėjo naudoti dar vieną mirtiną ginklų sistemą – „Avangard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerija šeštadienį (gruodžio 17 d.) pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip „Avangard“ – branduolinę galią turintis hipergarsinis sklandytuvas – ruošiamas kovai. Jis buvo dislokuotas Orenburgo regione pietų Uralo kalnuose, šeštadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

Jame buvo sumontuotos tarpžemyninės balistinės raketos, kurių montavimas užtruko kelias valandas, rašoma pranešime.

Ministerija pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas antrasis pulkas, kuris bus aprūpintas „Avangard“.

„Kitas pulkas veikiančia raketų sistema „Avangard“ pradėjo kovinę tarnybą Orenburgo regione“, – sakoma ministerijos pareiškime kartu su „Telegram“ filmuota medžiaga.

„Avangard“ buvo viena iš kelių pažangių ginklų sistemų, apie kurias Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė 2018 m.

Rusijos pareigūnai teigė, kad ginklas gali skristi 27 kartus didesniu nei garso greitis ir jo neįmanoma perimti.

Savo 2018-ųjų kalboje, pristatančioje „Avangard“, Putinas apibūdino sistemą kaip „neįveikiamą“ ir palygino ją su „meteoritu“ ir „ugnies kamuoliu“. Jis sakė, kad jis gali atlikti staigius manevrus pakeliui į taikinį, o tai reiškia, kad jis yra „absoliučiai nepažeidžiamas jokiems oro gynybos ir priešraketinės gynybos ginklams“.

 

 

Putinas dar kartą gyrė ginklo pajėgumus po bandomojo paleidimo iš Dombarovskio raketų bazės tų pačių metų gruodį.

„Avangard“ yra nepažeidžiamas jokiomis esamomis ir numatomomis potencialaus priešo priešraketinės gynybos priemonėmis“, – sakė Rusijos vadovas ir pridūrė, kad tai garantuos Rusijos saugumą artimiausioje ateityje.

Tuo metu buvęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas sakė, kad Rusija turi 12 naujai pagamintų „Avangard“ sistemų, kurios buvo sukurtos palyginti mažomis sąnaudomis.

 

Remiantis Strateginių ir tarptautinių studijų centro priešraketinės gynybos projekto duomenimis, „Avangard“ sveria apie 2000 kg, jo nuotolis viršija 6000 km ir gali gabenti branduolinį ar įprastinį naudingąjį krovinį.

 

Pirmoji „Avangard“ raketų sistema buvo pradėta eksploatuoti 2019 metų pabaigoje, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Avangard“ yra viena iš dviejų Rusijos sukurtų sistemų, kurios „gali skristi trajektorijomis virš pietų ašigalio, kad priartėtų prie JAV žemyno iš pietų“, sakoma Nacionalinio oro ir kosmoso žvalgybos centro 2020 m. ataskaitoje. „Avangard“ „skirtas prasiskverbti į JAV priešraketinės gynybos sistemą ir branduoline galvute smogti į kritinius taikinius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(45)
(-42)

Komentarai (2)