Vokietijoje didžiulis skandalas: visos 18 „Pumos“ patyrė triuškinamą pralaimėjimą, NATO greitojo reagavimo pajėgų grupė paralyžiuota (Video)  ()

Formaliai „Puma“ yra pati brangiausia pėstininkų kovos mašina, kurios vieneto kaina siekia 17 milijonų eurų, o tai turėtų leisti visai išvengti patikimumo problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht paskelbė, kad pėstininkų kovos mašinų „Puma“ pirkimas bus sustabdytas, kol bus pašalinti visi trūkumai.

Tokį pareiškimą Vokietijos gynybos ministrė padarė po skandalingų Bundesvero pratybų rezultatų, rašo „Spiegel“. Verta priminti, kad 37-oji tankų grenadierių brigada iš 7-osios Bundesvero tankų divizijos pravedė mokymus, kurių metu dalyvavo dvi kuopos – tankų „Leopard 2“ ir „Puma“ BMP. Mokymai truko tik 8 dienas, nes visos 18 „Pumos“ patyrė triuškinamą pralaimėjimą. Tankai veikė daug geriau – 80–90 proc.

Šarvuočio problemos palietė bokštelio elektroniką ir mechanizmus, o joms pašalinti prireiks mažiausiai 3-4 mėnesių. Taip pat pažymima, kad treniruočių sąlygas buvo sunku pavadinti intensyviomis. O tai reiškia, kad tikro karo atveju Bundesveras negali tikėtis 350 eksploatuojamų „Puma“ vienetų paramos, o tik 324 patikimų ir patikrintų, bet senų šarvuočių „Marder“.

Situaciją komplikuoja ir tai, kad 37-oji tankų-grenadierių brigada turėjo priklausyti VJTF – jungtinei NATO greitojo reagavimo pajėgų operatyvinei grupei. Bet paaiškėjo, kad Bundesveras turi tik ribotą kovinį pajėgumą ir yra problemų net dalyvaujant pagrindinėse NATO misijose.

 

Tai taip pat rimtas smūgis „Krauss-Maffei Wegmann“ ir „Rheinmetall“, dviem Vokietijos gynybos milžinams, gaminantiems „Puma“. Faktas yra tas, kad 2013 m. jau buvo pranešta, kad ši mašina neatitiko patikimumo reikalavimų, ypač elektronikos, ir nebuvo priimta Bundesvero – tai įvyko tik po 2 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)

Komentarai ()