Gali būti dar vienas karas: „Labai tikėtina, kad Rusija įsiverš į dar vieną Europos valstybę jau 2023“  ()

Moldovos informacijos ir saugumo tarnybos atstovo Aleksandro Musteatos teigimu, padėtis dėl RF ginkluotųjų pajėgų puolimo Moldovoje visiškai priklauso nuo karo Ukrainoje eigos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-20 Gali būti dar vienas karas: „Labai tikėtina, kad Rusija įsiverš į dar vieną Europos valstybę jau 2023“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai tikėtina, kad Rusija įsiverš į Modovą 2023 metų žiemą ar pavasarį. Tokį pareiškimą per TVR paskelbė Moldovos informacijos ir saugumo tarnybos (SIS) direktorius Alexandras Musteata.

„Galime vienareikšmiškai pasakyti, kad taip, jie ketina čia atsidanginti. Galime aptarti jų ketinimus Kišiniovo atžvilgiu, bet tai yra reali ir labai didelė rizika", – sakė A. Musteata.

Pasak jo, RF ginkluotųjų pajėgų tikslas gali būti sukurti ryšį su Padniestrės regionu, kuris yra Moldovos Respublikos teritorija.

Informacijos ir saugumo tarnybos direktorius taip pat įvardijo apytikslius terminus, per kuriuos Rusijos kariai gali pažeisti Moldovos valstybės sienas. Anot jo, kalbame apie laikotarpį nuo sausio iki balandžio.

Kiek vėliau SIS išaiškino situaciją dėl galimo Rusijos puolimo prieš Moldovą.

 

„Paaiškiname, SIS direktorius turėjo omenyje, kad Rusijos Federacijos tikslas sukurti sausumos koridorių Padniestrėje yra aktualus ir šiandien, o 2023 m. gali prasidėti šia kryptimi naujas Rusijos puolimas. Jo scenarijus priklauso nuo karo Ukrainoje eigos", – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)

Komentarai ()