SBU skelbia sensacingą pranešimą: Rusijos spec. tarnybos bandė nužudyti Ukrainos žvalgybos vadovą ir gynybos ministrą  ()

Pasak Ukrainos žvalgybos tarnybos vadovo, nusikaltėlis buvo sulaikytas bandantis patekti į šalį. SBU nenori atskleisti detalių, kad rusai „nepasimokytų iš savo klaidų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos bandė nužudyti Ukrainos žvalgybos vadovą Kirilą Budanovą ir Ukrainos gynybos ministrą Aleksejų Reznikovą. SBU vadovas generolas majoras Vasilijus Maliukas apie tai kalbėjo interviu su Natalija Moseychuk.

„Neseniai buvo ruošiamasi pasikėsinti į mano brolį Kirilą Budanovą ir gynybos ministrą Reznikovą“, – sakėcMaliukas.

Anot jo, žudikas jau ruošėsi vykti į Ukrainą, tačiau prieš tai rusai norėjo patikrinti savo agentus šalyje ir davė užduotį pašalinti Ukrainos karį.

SBU parengė tariamos žmogžudystės fotoimitaciją ir išsiuntė fotoreportažus į Rusiją. Už tai priešo specialiosios tarnybos „agentui“ sumokėjo 100 000 USD.

Dėl to rusai įsitikino, kad Ukrainoje gali pasikliauti neva savais žmonėmis, ir atsiuntė savo vykdytoją. Pasak Maliuko, jis buvo sulaikytas prie įvažiavimo į Ukrainą – jis bandė patekti į Ukrainos teritoriją per trečiąją šalį.

 

Skyriaus vadovas patikslina, kad tokių pavyzdžių SBU jau yra sukaupęs pakankamai.

„Tokių istorijų yra ne viena ir ne dvi, jų yra iki dešimties“, – pabrėžė jis.

Tačiau Ukrainos saugumo tarnyba neskuba atskleisti detalių, kad rusai „nepasimokytų iš savo klaidų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()