Arestovičius: „Xi Jinpingas yra protingas žmogus – suprato, kad karas gali baigtis po 5 sek. skambučio“ (video)  (2)

Oleksijus Arestovičius pažymėjo, kad Kinijos lyderis Xi Jinpingas nusiuntė V. Putinui aiškią žinią apie būtinybę užbaigti karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Kinijos lyderis Xi Jinpingas pareiškė, kad Ukrainos krizės tęsimas niekam nepatinka. Visiškai akivaizdu, jog tai buvo žinia karo kurstytojui ir tęsėjui Vladimirui Putinui, mano Prezidentūros vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Tokią nuomonę jis išreiškė per pokalbį su Marku Feiginu, kurio įrašą galima peržiūrėti „YouTube" kanale.

 

„Xi Jinpingas yra protingas žmogus. Jis negali nesuprasti, kas yra viso šio delsimo priežastis", – pabrėžė O. Arestovičius. Tada jis pridūrė, kad karas gali baigtis po penkių sekundžių po vieno V. Putino skambučio. Kinijos prezidentas tai supranta, todėl jo žinutė daugiausia skirta Rusijos Federacijos vadovui.

„Ką Putinas darys su šia žinia, yra didelis klausimas. Nemanau, kad jis atsižvelgs į šią nuomonę”, - prognozavo ekspertas. Be to, O. Arestovičius pripažino skeptiškai vertinantis Pekino poziciją, atsižvelgiant į tai, kaip jis apeina sankcijas.

„Ar Kinija pasirengusi imtis veiksmų, kad sutrumpintų karo trukmę? Oi, nežinau, nesu tikras“, - sakė politikas. „Deja, tiek raketose, tiek šarvuočiuose, aviacijoje randame kiniškų karinių gaminių. Bet teisybės dėlei galiu pasakyti, kad Vakarų sankcijos irgi šlubuoja”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai (2)