Generolas: legendinė JAV desantininkų divizija jau prie Ukrainos - pasiruošusi bet kurią akimirką stoti į karą  ()

Amerikiečių dalinys yra netoli Ukrainos sienos – taip, kad Juodojoje jūroje būtų galima rinkti žvalgybą ir sekti naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos kariai, būtent 101-oji oro desantininkų divizija (praminta „Screaming Eagles“), dislokuota prie Ukrainos sienos, yra pasiruošusi priimti iššūkį, jei karas su Rusijos Federacija palies NATO teritoriją. Tai pareiškė JAV armijos pulkininkas Edas Mattaidesas, praneša „Newsweek“.

Kariai yra dislokuoti netoli Ukrainos sienos, todėl Juodojoje jūroje galima rinkti žvalgybos duomenis ir sekti naikintuvus.

Pasak pulkininko Mattaideso, kariai yra pasirengę stoti į mūšį, „jei bus iššūkis“.

„Esame pasirengę iššūkiui, kad ir su kuo teks susidurti. Esu visiškai įsitikinęs, kad įvykdysime bet kokią mums paskirtą misiją“, – sakė 101-osios oro desanto divizijos vadas generolas majoras Josephas McGee.

 

Padalinys liepą buvo dislokuotas Rumunijos bazės „Mychailo Kogelnicanu“ teritorijoje, kad sustiprintų NATO rytinį flangą, jei karas Ukrainoje išeitų už šalies sienų.

Prasidėjus Rusijos invazijai, Rumunija buvo laikoma centru, kuriame JAV galėjo sutelkti savo pastangas, kad užkirstų kelią Rusijos veržimuisi į Pietų Europą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(6)
(188)

Komentarai ()