Štai kas atsitinka, kai JAV pilotai nusileidžia ne ant to lėktuvnešio – internetą sprogdina neįtikėtini vaizdai (Foto)  ()

JAV oro pajėgų ženklai yra didžiausias įžeidimas jau susigėdusiam jūrų aviatoriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė žino kaip sugėdinti, kad tarnybos narius išmokytų vertingų pamokų, o karinio jūrų laivyno aviacijos bendruomenė niekuo nesiskiria.

Neseniai populiariame „Facebook“ puslapyje „Air Force amn/nco/snco“ pasirodžiusi archyvinė nuotrauka rodo vieną pamoką, kurią, regis, jūreiviams patiko mokyti savo nelaimingus kolegas: nenusileiskite ne ant to lėktuvnešio!

 

Nors tai atrodo kaip blogas „Photoshop“ darbas, šis vaizdas yra tikras. 2018 m. JAV karinio jūrų laivyno instituto tviteryje pasidalinta ta pati karinio jūrų laivyno naikintuvo F2H-2 „Banshee“, priskirto lėktuvnešiui USS „Coral Sea“, nuotrauka, padengta grafičiais po nusileidimo USS „Wasp“ denyje 1952 m.

 

„Karinio jūrų laivyno tradicija teigia, kad iš pilotų, padariusių navigacijos klaidą ir nusileidusių ne ant to lėktuvnešio, yra subtiliai pasityčiojama – jų lėktuvas išpuošiamas grafičiais“, – rašoma. „JAV Oro pajėgų ženklai yra didžiausias įžeidimas jau susigėdusiam jūrų aviatoriui“. (JAV oro pajėgos ir JAV laivynas turi savo atskirą oro laivyną, kurių pilotai kartais vienas iš kito papokštauja).

Kai kurios iš šių tradicijų siekia daugiau nei 70 metų. Nors ši tradicija tebėra gyva, pažangi navigacijos technologija reiškia, kad šiais laikais mažai tikėtina, kad aviatoriai nusileis ant kito laivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()