[Žinios trumpai] „Rimtas incidentas“: Baltarusija pranešė, kad šalį atakavo Ukrainos raketa, skelbiamas Kyjivo atsakymas  (1)

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija pateikė protestą Ukrainos ambasadoriui dėl raketos S-300 kritimo į Baltarusijos teritoriją, Kyjivas pateikė atsakymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos valdžia tvirtina, kad ketvirtadienį, gruodžio 29 d., Baltarusijos oro gynybos sistemos virš respublikos teritorijos numušė Ukrainos raketą S-300. Minskas raketos kritimą pavadino „rimtu incidentu“ ir pareikalavo Kyjivo atlikti išsamų tyrimą.

Reaguodama į Baltarusijos reikalavimus, Ukrainos gynybos ministerija paskelbė esanti pasirengusi atlikti incidento, įvykusio danguje virš Baltarusijos teritorijos, tyrimą. Krašto apsaugos ministerija pranešė žinanti apie Rusijos bandymus įtraukti Baltarusiją į tiesioginį karinį susirėmimą su Ukraina, ir neatmetė galimybę Rusijos provokacijos, kuri gali nutiesti jos raketų maršrutą taip, kad tai išprovokuotų jų perėmimą Baltarusijos Respublikos oro erdvėje.

Ministerija pabrėžė, kad Ukraina pasilieka teisę saugoti savo dangų, tačiau kartu išreiškia pasirengimą ištirti incidentą virš Baltarusijos padangėje, įskaitant tarptautinių ekspertų įtraukimą.

 

Savo ruožtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sekretorius spaudai Jurijus Ignatas neatmeta, kad dėl intensyvaus oro gynybos darbo, atremiant didžiules Rusijos raketų atakas, raketų skeveldros gali nukristi į Baltarusijos teritoriją. Tačiau visa tai yra Rusijos raketų smūgių Ukrainai pasekmė, pažymėjo pranešėjas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(3)
(47)

Komentarai (1)