Naujas JAV monstras sustiprins Ukrainos pajėgas: skelbiama, kad rusams beliks paniškai bėgti (Video)  ()

„Bradley“ turi tris lemiamus pranašumus prieš visas kitas hipotetines pėstininkų kovos mašinas, kurios galėtų sustiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-30 Naujas JAV monstras sustiprins Ukrainos pajėgas: skelbiama, kad rusams beliks paniškai bėgti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV svarsto galimybę sustiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pėstininkų kovos mašinomis „Bradley“. Galutinis sprendimas dar nepriimtas, nėra nustatytos perdavimo sąlygos, kaip ir kiekiai, tačiau procesas vyksta. Tai pranešė „Bloomberg“, remdamasi šaltiniu Baltuosiuose rūmuose.

Apskritai, „Bradley“ yra pagrindinė JAV armijos pėstininkų kovos mašina (IFV), kuri, nors ir buvo pradėta naudoti 1981 m., po 18 metų tikrai novatoriškos plėtros, dar nesiruošia „išeiti į pensiją“. Beje, šio automobilio pakeitimo programa jau pajuto pokyčius, nes kūrėjai pradėjo perdaryti mašinas, remdamiesi tikra karo prieš Rusijos Federaciją patirtimi.

Per savo egzistavimą „Bradley“ patyrė daugybę modernizacijų, iš kurių naujausia naudojama JAV: M2A2 ODS ir M2A3 bei M2A4. Visos šios mašinos jau gavo papildomą šarvų sutvirtinimą, kuris užtikrina apsaugą nuo 30 mm ginklų ugnies priekinėje projekcijoje. O pradinis „Bradley“ svoris šiose versijose prasideda nuo 27 tonų, todėl IFV prarado galimybę įveikti vandens kliūtis.

„Bradley“ M2A2 ODS, kurie buvo atnaujinti po operacijos „Audra dykumoje“ 1991 m., gavo pirmąjį automatinės valdymo sistemos ir taktinės navigacijos sistemos integravimo rinkinį.

M2A3, kuris buvo demonstruotas 2000 m., gavo termovizorius. Visuotinis atnaujinimas paveikė ugnies valdymo sistemą, kuri gavo automatinį taikinių sekimą, automatinį klaidų skaičiavimą.

M2A4 buvo darbo, skirto sumažinti „Bradley“ svorį, padidinti mobilumą stiprinant variklį ir užtikrinant efektyvų energijos tiekimą per daugybę elektroninių sistemų, rezultatas. Pirmosios šios versijos mašinos į JAV kariuomenę pateko tik 2022 metų balandį.

 

Visą laiką „Bradley“ ginkluotė nesikeitė: 25 mm M242 automatinis pabūklas ir dvi TOW ATGM. IFV įgulą sudaro 3 žmonės ir 7 kariai.

Apie „Bradley“ privalumus ir trūkumus galima diskutuoti gana ilgai, lyginant jį su kitomis mašinomis, tokiomis kaip CV90, ar net su naujos kartos „Lynx“ KF41, tačiau iš tikrųjų „Bradley“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms turi nemažai pranašumų.

Pirma, JAV turi galimybę perduoti ne pavienius „Bradley“ vienetus, o atitinkamą jų skaičių. Amerikos armijoje tarnauja apie 4000 visų versijų „Bradley“, o apie 2 800 yra sandėlyje. Nė vienas potencialus Ukrainos sąjungininkas neturi saugyklose tokio kiekio IFV.

 

Antra, ukrainiečiai su „Bradley“ jau iš dalies yra pažįstami. M270 reaktyvinė sistema, kuri aktyviai naudojama ginkluotosiose pajėgose, yra pagrįsta „Bradley“ važiuokle, taip pat tiekiama TOW ATGM.

Trečia, „Bradley“ perkėlimas negali remtis jokia „eskalavimo prevencija“. Mat Rusijos Federacijos gynybos ministerija jau nuo rugsėjo „didvyriškai naikina“ šias amerikiečių pėstininkų kovos mašinas.

Taigi, bet kokiu atveju „Bradley“ išlieka labiausiai tikėtinas kandidatas stiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, tačiau tam reikia sukurti atitinkamą logistinę bazę, užtikrinančią šių mašinų veikimą, o tai reikalauja nemažų išteklių ir laiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()