JAV paskelbė, kiek Š. Korėja jau turi branduolinių ginklų ir kiek dar jų gali pasigaminti (Video)  ()

JAV branduolinio mokslo bendruomenė įsitikinusi, kad Pchenjanas turi pakankamai urano-235 ir plutonio-239 savo branduoliniam arsenalui plėsti. Prieš Naujuosius metus Kim Jong-unas su dukra apžiūrėjo sandėlį su KN-23 raketomis – Rusijos „Iskander" analogais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apskaičiuota, kad Šiaurės Korėjos branduolinių galvučių kiekis yra nuo 15 iki 60 vienetų. Tai sausio 2 dieną pranešė Pietų Korėjos agentūra „Yonhap", remdamasi užsienio ekspertų duomenimis.

Žurnalistai pažymėjo, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas ir toliau traukia pasaulio dėmesį, paskelbdamas apie eksponentinį branduolinių bombų gamybos didinimą.

Amerikos mokslininkų-atomininkų draugija (BAS), anot „Yonhap", 2022 m. rugsėjį pateikė ataskaitą apie KLDR pasigamintas 20 - 30 užbaigtų kovinių galvučių.

BAS vyresnysis mokslininkas Mattas Korda ir Branduolinės žvalgybos projekto vadovas Hansas Christensenas mano, kad Šiaurės Korėjos branduolinį arsenalą sudaro kovinės galvutės, sumontuotos ant vidutinio nuotolio balistinių raketų.

 

2022 m. birželį Stokholmo tarptautinis taikos tyrimų institutas (SIPRI) nurodė panašius duomenis. Tyrėjų teigimu, Pchenjanas turi urano-235 ir plutonio-239 dar 45–55 kovinių galvučių gamybai.

Japonijos Nagasakio universiteto Branduolinio nusiginklavimo tyrimų centras (RECNA) apskaičiavo, kad 2022 m. birželio mėn. Šiaurės Korėjos branduolinių galvučių skaičius yra 40 vienetų.

 

„Yonhap" agentūra taip pat pažymėjo, kad Kim Jong-unas kartu su savo dukra Kim Joo-e Naujųjų metų išvakarėse apžiūrėjo sandėlį su KN-23 raketomis, galinčiomis nešti taktinį branduolinį užtaisą. Taip pat turima vidutinio nuotolio balistinių raketų „Hwaseong-12".

„Demonstratyvus šios sandėlio patikrinimas gali kelti paslėptą branduolinę grėsmę", – sakė ekspertai.

Tiksli Šiaurės Korėjos lyderio buvimo vieta nebuvo nurodyta. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip jis apžiūri apie 10 raketų „Hwaseong-12" ir apie 10 mobiliųjų raketų KN-23 paleidimo įrenginių, kuriuos laiko analogiškais Rusijos „Iskander".

Ši demonstracija, anot žurnalistų, turėtų pabrėžti būtinybę naudoti branduolinį ginklą kaip priemonę apsaugoti ateities kartų saugumą. O dukra Kim Joo-e yra ateities Šiaurės Korėjos kartų simbolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)

Komentarai ()