Atskleista rimta JAV toliašaudžių savaeigių pabūklų M109A7 problema: kas nutiko? (Video)  ()

Bandymai parodė, kad intensyviai šaudant, ginklo vamzdis greitai susidėvi. Dabar inžinieriai turi pakeisti vamzdžio konstrukciją arba reaktyviąją amuniciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliekant savaeigių haubicų M109A7 eksploatacinius bandymus, buvo nustatytos greito vamzdžio susidėvėjimo problemos. Apie tai praneša „Defense News“.

JAV armija atlieka didelio masto tolimojo nuotolio artilerijos bandymus, siekdama suprasti, kaip ginklas susidoroja su intensyviu naudojimu. Darbai vykdomi pagal išplėstinio nuotolio patrankų artilerijos (ERCA) programą. Savaeigio ginklo M109A7 laikiklyje buvo sumontuotas 58 kalibro vamzdis (palyginimui, Pzh 2000 vamzdžio kalibras yra 52), leidžiantis šaudyti dideliais atstumais.

Jau ankstyvame bandymų etape buvo aptikta per didelio haubicos susidėvėjimo problema naudojant palyginti nedidelį šūvių skaičių. Dabar programos inžinieriai turi pakeisti vamzdžio, parako ar paties šovinio dizainą. Dabar yra 2 savaeigiai ginklai, kurie dalyvauja bandymuose, per artimiausius 3 metus jų skaičius bus padidintas iki 20. Jie atiteks JAV armijai.

 

 

ERCA programa ne tik padidina savaeigių ginklų šaudymo diapazoną, bet ir padidina tikslumą. Tai buvo pasiekta dėl ilgesnio vamzdžio ir panaudoto XM113 raketinio sviedinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()