Rusijos patriarchas Kirilas kreipėsi į Ukrainą su cinišku prašymu – internete kilo tikra įsiūčio audra  (1)

Rusijos patriarchas Kalėdoms nori 2 dienoms nutraukti karo veiksmus, po kurių jis nusiteikęs vėl tęsti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino patriarchas Kirilas (Gundiajevas) paragino sausio 6–7 dienomis (tada švenčiamos Kalėdos pagal stačiatikius) sudaryti kalėdines paliaubas ir nutraukti ugnį. Kirilo pareiškimus skelbia Rusijos naujienų agentūros, remdamosi Rusijos stačiatikių bažnyčios spaudos tarnyba.

Tačiau Ukrainoje Kirilo (Gundiajevo) pareiškimas buvo sutiktas su pasipiktinimu.

Žinomas Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis savo „Telegram“ kanale atkreipė dėmesį į itin didelį Rusijos patriarcho cinizmą, kuris per 10 karo mėnesių nė karto nepasmerkė barbariškos įsibrovėlių invazijos į Ukrainą, o dabar prašo paliaubų.

Kazanskis pabrėžia, kad Gundiajevas nereikalauja visam laikui nutraukti karą ir žudyti ukrainiečių vaikus bei moteris. Rusijos raketų paleidimai sausio 5 ir 8 dienomis (ne per Kalėdas) į Ukrainos miestus jam puikiai tinka.

„Ši šlykšti, melaginga ir ciniška pseudotaika sukelia daugiau pykčio ir pasipiktinimo nei tyla. O tu, niekše, nenori raginti savo karių amžinai nutraukti ugnį ir sustabdyti Ukrainos stačiatikių žudynes!?“, – rašo žurnalistas.

 

Be to, Kazanskis prisiminė, kaip prasidėjus Rusijos armijos invazijai į Ukrainą, Gundiajevas tyliai stebėjo Rusijos kariuomenės žiaurumus Ukrainoje, nė karto nepasmerkdamas karo.

Be to, vartotojai prisiminė, kaip per Velykas Rusijos armija pradėjo raketų ataką Odesoje, žuvo 8 žmonės, įskaitant motiną ir kūdikį.

„Kaip manote, ar patriarchas Kirilas tai pasmerkė?“, - pažymi Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(18)
(54)

Komentarai (1)