Estijos generolas skelbia grėsmingą perspėjimą: „Putinas sukūrė siaubingą monstrą - turime ruoštis kerštui“  ()

Kad ir kaip baigtųsi Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą, okupantų agresija, neapykanta ir keršto poreikis, taip pat tikėjimas savo jėgomis ir teisumu, „atrodo, niekur nedings", todėl Ukrainos sąjungininkės ir ji pati turi būti pasiruošę ateityje kitoms Rusijos atakoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė „LIGA.net”, apie tai sakė Estijos gynybos pajėgų vadas generolas leitenantas Martinas Heremas.

Maitindama gyventojus agresyvia propaganda, Rusijos vyriausybė „žingsnis po žingsnio sukuria emocinį genocido pateisinimą", o „visuomenę apimama neapykanta", rašo jis.

M. Heremas pridūrė, kad Kremlius daro viską, kad „dešimtmečius išlaikytų pyktį ir neapykantą". Pavyzdžiui, dešimtis tūkstančių rusų okupantų nužudė Vakarų remiami ukrainiečiai, o milijonai žuvusių okupantų šeimos narių ir draugų „tikrai tiki, kad dėl šių nuostolių kalti Rusijos priešai", o ne dėl jos vyriausybės sprendimo įsiveržti į Ukraina 2022 m. vasario mėnesį.

Estijos kariuomenės vadas pabrėžė, kad „dar daugiau" rusų neteko sveikatos ir gerovės, o sužeisti kariai „bus priminimas apie (pralaimėtą) karą".

Aiškindamas, kaip Rusijos propaganda pristato ukrainiečius savo gyventojams - „beprasmę, amorfinę masę, kurią Rusija gali sunaikinti bet kurią akimirką", M. Heremas rašo apie kognityvinio disonanso atsiradimą tarp rusų: kaip čia tokie „juokingi ukrainiečiai, kovojantys už dekadentiškas Vakarų vertybes su Vakarų pagalba kažkaip galėjo išstumti galingą Rusiją".

„Nereikia fantazuoti, kokia gali būti Rusijos motyvacija – atkeršyti. V. Putino pasėtas priešiškumas rado derlingą dirvą", – sakė Estijos kariuomenės vadovas.

 

M. Heremas mano, kad tokiomis aplinkybėmis „nėra taip sunku sutelkti šimtus tūkstančių gana gerai motyvuotų žmonių iš pralaimėjusiųjų karą, nors vėliau gali kilti problemų dėl jų apmokymo”.

„Neturime teisės nuvertinti Rusijos agresyvumo ateityje ir nėra pagrindo manyti, kad rusų pralaimėjimas Ukrainoje panaikins bet kokį mums gresiantį pavojų. Tai bus tik vienas svarbus žingsnis. Nėra vienos stebuklingos priemonės nuo tokios grėsmės. Bet atsikirsti galima. Ir, ko gero, tam pasiruošus, visko galima išvengti", – apibendrino jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(3)
(173)

Komentarai ()