Ukrainoje skandalingas pareiškimas: „JAV prezidento parašas šiame pasaulyje nieko vertas“  (18)

Ukrainos pergalė turi būti susijusi su branduolinių ginklų atėmimu iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sausio 4 d. per nacionalinį telemaratoną, kurį transliavo kanalas „Rada", praneša  „gordonua.com".

Pasak jo, šiandieninį Rusijos Federacijos pavojų Europai ir visam pasauliui sukelia Vakarų klaidos, kurios dėl Budapešto memorandumo rusus pavertė branduoliniais monopolininkais.

„Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje buvo priimtas neteisingas sprendimas, kad Maskva turi būti atsakinga už visą buvusios SSRS teritoriją. Jei memorandumas būtų pasirašytas dėl mūsų šalies ar dėl Kazachstano, tai būtų visiškai kitokia konfigūracija“, - sakė O. Danilovas.

Jis pabrėžė, kad Ukraina padarė išvadas iš to, kaip šalys, mainais už branduolinio ginklo atsisakymą Kyjivui suteikusios saugumo garantijas, jų neįvykdė. O po karinės pergalės prieš Rusijos Federaciją tokios klaidos daugiau nebekartos.

„Mes nebeleisime būti įtraukti į Budapešto tipo memorandumus. Pasirodo, Amerikos prezidento parašas šiame pasaulyje nieko vertas. Tai absoliuti nesąmonė – jei JAV prezidentas padėjo savo parašą, vadinasi, jis privalo dėl to prisiimti bendrą atsakomybę", – sakė jis interviu metu.

 

O. Danilovo nuomone, tai, kaip Vakarų partneriai šiuo metu aiškina memorandumo sąlygas, atrodo „liūdnai".

„Turėdami tokią patirtį, darome išvadas... Aljansų konfigūracijos pasaulyje po mūsų pergalės bus visiškai kitokios. Ne kartą sakiau ir kartosiu: mūsų pergalė ateis, kai iš Rusijos atims branduolinį ginklą. Mes negalime jo palikti bepročių rankose - tai labai pavojinga", – aiškino NSDC sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(281)
(6)
(275)

Komentarai (18)