Tai jau rimta: skelbiama, kiek „Marder" gaus Ukraina  (2)

Žurnalistų teigimu, vokiškos karinės technikos pristatymas į Ukrainą gali įvykti greitai, nes senus modelius gamintojas jau suremontavo, jie jau paruošti siuntimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministerija ruošiasi perduoti Ukrainos pusei iki 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder". Apie tai rašo „Spiegel“, remdamasi savo šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, vokiškų šarvuočių pristatymas gali įvykti labai greitai, nes gamintojas sandėliuose turi senų modelių, kurie jau yra suremontuoti.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ilgai atidėliojo „Marder“ ir „Leopard 2“ tiekimą Ukrainai, sakydamas, kad yra pasirengęs tik veikti vieningai su sąjungininkais. Vokiečių politikas rudenį pabrėžė, kad Vašingtonas niekada nesiuntė į Ukrainą nė vieno vakarietiško tipo tanko, todėl Berlynas taip pat nežengia tokio žingsnio.

Tačiau po to, kai JAV nusprendė Ukrainai perduoti 50 kovinių mašinų „Bradley“, Vokietija sutiko su panašia karine pagalba. Tiek „Bradley“, tiek „Marder“ laikomi ypač manevringais ir gerai apsaugotais ginklais. Jie ypač gerai pasitarnauja miestų kovose, bet praverčia ir puolat gamtinėse vietovėse.

Ukrainai greičiausiai bus perduodami ne tik ilgai sandėliuose stovėję „Marder“, bet ir kelios mašinos iš Bundesvero arsenalų. Ateityje juos planuojama pakeisti arba visiškai naujomis, arba atnaujintomis pėstininkų kovos mašinomis. „Marder“ ne kartą buvo atnaujintas, bet tarnauja jau nuo 1971 metų. Šios mašinos konstrukcija buvo išvystyta 1959-1969 metais. Tai nėra naujausias žodis karinėje technikoje, bet tai vis tiek yra labai pajėgus ginklas.

 

„Svarbu, kad įranga, perkelta iš Bundesvero sandėlių, būtų greitai pakeista. Tam reikia nedelsiant pradėti tolesnius pirkimus“, – komentavo Bundestago narys Christianas Klinkas.

(45)
(1)
(44)

Komentarai (2)